Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

При Управлінні МВСУ у Львівській області створено громадську раду

Сьогодні, 3 листопада 2006 року, відбулося робоче засідання Громадської Ради при Управлінні МВС України у Львівській області з питань дотримання прав людини. До складу Ради ввійшли працівники МВС і представники громадських організацій. Повідомили „Гал-іnfо” у Львівському представництві ГМ „Опора”.
Метою створення Громадської Ради є сприяння УМВС України у Львівській області в забезпеченні прав людини, підвищення правової культури серед працівників органів внутрішніх справ, розуміння ними необхідності дотримання прав людини, укріплення взаємодії з громадськими правозахисними організаціями, підвищення правової культури та правової свідомості населення України.
На засіданні затверджено Положення про Громадську Раду, регламент її роботи, склад Ради та обговорено інші організаційні питання. Рада планує працювати за такими напрямками: запобігання дискримінації; запобігання жорстокому поводженню та катуванню; запобігання незаконному затриманню та позбавленню волі; правовий і соціальний захист працівників органів внутрішніх справ; захист прав шукачів притулку, мігрантів та іноземців; функціонування мобільних груп з моніторингу прав і свобод людини в діяльності ізоляторів тимчасового тримання та спецприймальників.
До складу Ради ввійшли начальник УМВС України у Львівській області ВіталійМаксимов, заступник начальника УМВС України у Львівській області Андрій Колесник, заступник начальника управління, начальник міліції громадської безпеки УМВС України у Львівській області Володимир Дитюк, заступник начальника управління, начальник слідчого управління УМВС України у Львівській області Василь Попович, головний редактор газети "Міліцейський кур'єр", голова Львівської обласної організації ВГО "Антикримінальний вибір" Юлія Лукіна, активіст Громадянської мережі „Опора” Тарас Гаталяк, адвокат Наталія Крісман.
На засіданні Громадської  Ради обрано її співголів: від органів внутрішніх  справ – Віталія Максимова, від  громадськості – Олега Заверуху, президента громадської організації "За права людини".
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ