Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

При віце-прем’єрі з гуманітарних питань буде створено громадську колегію книговидавців та книгорозповсюджувачів

16 лютого 2006 року в Кабінеті Міністрів України  під головуванням віце-прем’єр-міністра України В’ячеслава Кириленка відбулася нарада з проблемних питань українського книговидання та книгорозповсюдження.
У нараді взяли участь керівники органів державної влади, директори провідних  видавництв, представники дистрибуції, громадських організацій. Зокрема, директор Української асоціації видавців і розповсюджувачів Олександр Афонін, директор видавництва „Зелений пес” Дмитро Капранов, президент громадської організації „Форум видавців” Олександра Коваль, літературний критик Дмитро Стус та інші. Повідомила прес-служба В’ячеслава Кириленка.
 „Минулого року в Україні було видано до 16 тисяч найменувань книг, тиражем приблизно 54 мільйони екземплярів, а це 1,2-1,3 книги на одного нашого співвітчизника, – зазначив В’ячеслав Кириленко. – Цей показник абсолютно нікого не задовольняє, оскільки середній європейський стандарт –  12-14 екземплярів книг і брошур на одного громадянина”.
Під час засідання було ухвалено рішення протягом тижня створити міжвідомчу робочу групу, яка має займатися питаннями, пов’язаними з наданням режиму сприяння та необхідних преференцій тим, хто займається видавництвом та розповсюдженням української книги, а також знайти варіанти відновлення національної мережі розповсюдження українських книжок. „Місцеві органи влади мають звернути увагу на те, що книжковий магазин це не тільки бізнес, а й збереження духовного потенціалу нашого народу”, – наголосив віце-прем’єр міністр.
За результатами наради при віце-прем’єрі з гуманітарних питань планується створити громадську колегію, до якої увійдуть видавці та книгоросповсюджувачі державної та приватної форм власності.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ