Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

При видачі паспортів та при їх поновленні львівські правоохоронці діють згідно з чинним законодавством — Денис Харчук

Львівські правоохоронці діють згідно з чинним законодавством у видачі паспортів та при їх поновленні. Про це у коментарі «Гал-info» повідомив керівник ВГЗ ГУ МВС України у Львівській області Денис Харчук, коментуючи сьогоднішню прес-конференцію депутата міськради Теодора Дяківа та координатора ГФЛ Олега Мацеха, які заявили про те, що у роботі обласного МВС процвітає корупція.
«Там не йшлося про корупційні схеми, журналісти просто неправильно протрактували інформацію. Йшлося про те, щоб людині, щоб отримати паспорт скажімо, потрібно зібрати багато різних довідок. Справді, в певних ситуаціях деякі довідки є непотрібними, але ми діємо згідно з чинним законодавством України і вимагаємо тільки довідки, які там прописані, — зайвих довідок ми не вимагаємо», — зазначив Денис Харчук.
Нагадаємо, сьогодні на прес-конференції на тему „Незаконні вимоги, системні зловживання, заробітчанство органів МВС у Львівській області” Теодор Дяків та Олег Мацех говорили про масштаби створення корупційних ситуацій при реєстрації місця проживання, оформленні закордонних паспортів, поновленні паспортних документів, надання послуг дозвільної системи.
 За словами Дяківа, незаконність органів внутрішніх справ базується на скасованих правових актах. Серед типових зловживань міліції Теодор Дяків виділив такі порушення: незаконні вимоги органів внутрішніх справ при реєстрації місця проживання - оформленні домової книги, порушення форм заяви про реєстрацію місця проживання та талону про зняття з реєстрації, незаконні вимоги щодо оформлення в Управлінні інформаційних технологій МВС довідки про наявність чи відсутність судимості при реєстрації місця проживання, оформленні паспортних документів, закордонних паспортів, дозволів на зброю.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ