Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Причетним до незаконної забудови на Городницькій виписали низку великих штрафів

Міська інспекція ДАБК виписала низку штрафів за незаконну забудову, яку почали здійснювати на вул. Городницькій, 47.

Про це у фейсбуці написав заступник міського голови Львова з питань містобудування Любомир Зубач.

За виданими у січні 2018 року містобудівними умовами та обмеженнями на Липинського - Городницькій, 47 мала відбутися реконструкція та часткова надбудова/добудова складів. Саме на такі роботи ТзОВ фірма "Юнітек" отримувала документи. 

Але фактично реконструкції взагалі не було, тільки поруч з’явилась ще одна будівля, та й у ній поверхів не 4, як було задокументовано в проєкті, а 5. Минулого тижня завершили перевірку і за її результатами виписали низку штрафів: 

  • Понад 220 тисяч штрафу – за те, що проєктна документація розроблена з порушенням вихідних даних, а саме виданих містобудівних умов. Якщо коротко і ясно, то проєктна документація не містить жодних ознак реконструкції, а відображає "нове будівництво". І жодна перебудова введеного в експлуатацію об’єкту проєктом не передбачена.
  • На понад 111 тисяч гривень оштрафовано генпідрядника – ТЗоВ "ОБРА КОНСТРАКШН ГРУП": на об’єкті будівництва відбуваються будівельні роботи з відхиленням від затвердженої проєктної документації.
  • Майже 50 тисяч гривень штрафу одержав замовник будівництва – ТЗоВ фірма "Юнітек": за несвоєчасно подану інформацію в ДАБК про коригування проєктної документації на об’єкт будівництва. 
  • Також на суму від 6,5 до 8 тисяч штрафуємо осіб, які здійснюють авторський і технічний нагляд: за те, що вони нічого не зробили, щоб підрядник усунув відхилення від затвердженого проєкту.

Водночас, за словами Зубача, міська інспекція ДАБК звернулася до прокуратури, аби та перевірила законність продажу апартаментів на Липинського – Городницькій, зокрема на львівських сайтах із продажу житла. 

Також львів’ян закликають утриматися від купівлі квадратних метрів за цією адресою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ