Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Причина багатьох екологічних проблем Львівщини – у неправильному освоєнні сировинної бази – Богдан Матолич

Причина багатьох екологічних проблем Львівщини – у неправильному освоєнні сировинної бази. Про це під час зустрічі керівництва області зі Спеціальним доповідачем Ради ООН з прав людини з питань негативних наслідків незаконних перевезень та захоронень токсичних і небезпечних продуктів та відходів Окечукву Ібеану заявив начальник держуправління ОНПС у Львівській області Богдан Матолич.
 «Причина екологічних проблем на Львівщині – неправильне освоєння сировинної бази виробництвами, що видобували на теренах області сірку, нафту, газ, і залишили гудрони. Зараз на теренах області є 80 млн тонн небезпечних відходів, з яких – териконові породи в Сокальському районі (Червоноград), кислі гіпси в Новому Роздолі, 250 тис. тонн нафтових шванків. У 2002-2004 році всупереч всім міжнародним нормам було завезено 24 тонни токсичних гудронів з Угорщини. Ще 700 тонн пестицидів залишилося від колишніх радянських колгоспів, що зберігалися без дотримання норм», – говорить Матолич.
Зі слів Матолича, у І півріччі 2007 року планується закінчити програму поводження з відходами, і суттєву функцію в реалізації цієї програми буде покладено на підприємства області. «Зокрема, Львівський дослідний маслозавод перероблятиме в цьому році кислі гудрони. Ще є розробки інституту гірничої хімії по утилізації кислих гіпсів. Ще одна фірма, французька La Farsh, яка є власником Миколаївського цементного заводу, має плани щодо утилізації відходів цементного виробництва», – сказав Матолич.
Нагадаємо, що на Львівщині на запрошення уряду України з офіційним візитом перебуває Спеціальний доповідач Ради ООН з прав людини з питань негативних наслідків незаконних перевезень та захоронень токсичних і небезпечних продуктів та відходів Окечукву Ібеану. У програмі візиту пана Ібеану – зустріч з керівництвом області, огляд стану зберігання нейтралізованих гудронних залишків, розміщених на паливному складі Добротвірської ТЕС, відвідання Роздільського ДГХП “Сірка”, відвідання історичних пам’яток м. Львова. Після Львівської області Спеціальний доповідач Ради ООН відвідає також Закарпатську область.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ