Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Причиною аварії у Волосянці могло стати недопрацювання заводу-виробника

Причиною аварії витягу на горі Високий Верх могло стати недопрацювання заводу-виробника, що встановлював цей витяг. Про це у розмові з кореспондентом „Гал-info” повідомив сільський голова Волосянки Сколівського району, де, власне, і розташований підйомник, Василь Білинець.
 „Аварія сталася через поломку валу редуктора. Зараз представники харківського заводу-виробника здійснюють його заміну, і можливо витяг знову запрацює через 2-3 дні”, – каже він.
За словами голови, йому не відомі випадки, щоб хтось із потерпілих звертався за компенсацією. Після пригоди туристичний комплекс „Захар Беркут” повернув людям кошти за користування витягом та обігрів потерпілих.
На даний час на Високому Верху працюють три бугільні витяги, а туристів на гору доставляють транспортом.
Нагадаємо, що 7 січня о 13.50 в селі Волосянка Сколівського району на базі відпочинку „Захар Беркут” під час катання туристів, через незрозумілі причини було зупинено рух крісельних доріжок витяга, на яких залишились люди. Для порятунку туристів на місце події виїхала оперативно мобільна група Сколівського РВ ГУ МНС. На момент прибуття групи на кріслах витягу перебувало 150 чоловік. Рятувальні роботи тривали до 18.35. Випадків замерзання та травмування внаслідок даної події немає. Ймовірна причина неполадки – тріснув вал редуктора лебідки.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ