Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Причиною смерті 30-річного львів'янина могла стати несправність китайської газової колонки

Причиною смерті 30-річного львів'янина могла стати несправність газового проточного нагрівача типу "Аміна", виробництва фірми «YIWU KINGEL IMPORT CO LTD» (Китай). Про це повідомила прес-служба теруправління Держгірпромнагляду у львівській області.

У квартирі на вул Пасічній, де помер 30-річний чоловік, самовільно замінено газове обладнання. Зокрема, тут виявлено ВПГ «Аміна», використання яких Держгірпромнагляд вимагає заборонити.

Отож, 25 січня о 19.55 на аварійно-диспетчерську службу філії УЕГГ м. Львова ПАТ «Львівгаз» надійшло повідомлення від медпрацівників служби «103» про підозру на отруєння 30-річного мешканця вул. Пасічної Ростислава К. Рідні викликали «швидку», однак врятувати життя чоловіка не вдалося.

Однокімнатна квартира розташована на 2-му поверсі двоповерхового восьмиквартирного житлового будинку. У квартирі знаходяться газова плита ПГ-4, газовий конвектор парапетного типу в житловій кімнаті, водонагрівач проточний газовий типу «Аміна» у ванній кімнаті, та побутовий газовий лічильник G-4. Перевірено димовий та вентиляційний канали на наявність тяги, тяга в каналах наявна. Проведено перевірку на герметичність газової мережі приладом СТХ-17 - газова мережа щільна, витоків газу не виявлено. На момент прибуття аварійно-диспетчерської служби (АДС) кватирка у ванній кімнаті була привідкрита.

З’ясовано, що у ванній кімнаті самовільно проведено заміну газової колонки ВПГ-18 на ВПГ «Аміна», проведена заміна мережі водопостачання, влаштування нових дверей і вікна, ремонтні роботи продовжуються.

Планово-технічне обслуговування (ПТО) в будинку проводилося 11-12 лютого 2010 року. Періодична перевірка проведена ЛКП 504 15 вересня 2010 р. Для з’ясування обставин та причин нещасного випадку та отримання заключення судово-медичної експертизи про причин настання смерті газ на квартиру відключений з встановленням заглушки, - про це повідомив начальник Львівської державної інспекції промислової безпеки та охорони праці у газовому господарстві і хімічній промисловості Мирон Серант.

Варто нагадати, що 5 січня прес-служба теруправління Держгірпромнагляду у Львівській області розповсюдила інформацію про те, що Львівська державна інспекція промислової безпеки та охорони праці в газовому господарстві і хімічній промисловості теруправління Держгірпромнагляду у Львівській області зобов’язала ПАТ «Львівгаз» вжити заходів з виявлення та заборони експлуатації з несправною автоматикою безпеки газових проточних водонагрівачів «Amina» ВПГ-18 виробництва фірми «YIWU KINGEL IMPORT CO LTD» (Китай) та газових опалювальних печей, обладнаних газопальниковими пристроями УГОП-ІІ-16, виробництва ТОВ «ПРІС» (м. Луганськ).

«Важливо також інформувати населення області щодо безпечної експлуатації даних газових приладів, - наголошував тоді начальник інспекції Мирон Серант. – Аналіз здійснених перевірок по Україні свідчить, що значна кількість приладів несуть загрозу життю. Із 119 водонагрівачів «Amina» ВПГ-18, встановлених у споживачів, виявлено 83 з несправною автоматикою безпеки.

А в житлових будинках в м. Білопілля Сумської області, в с.Родниківка Уманського району Черкаської області під час експлуатації газового водонагрівача «Amina» ВПГ-18 китайського виробництва сталися нещасні випадки внаслідок, яких смертельно постраждало дві особи та від отруєння чадним газом постраждало п’ять осіб. Під час технічного розслідування встановлено, що однією із причин нещасних випадків є несправність приладу контролю тяги водонагрівача».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ