Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Причиною спроби самоспалення сокальських в’язнів стало вилучення у них мобільних телефонів – Василь Ільницький

За результатами попередньої перевірки, не підтвердилася версія про погану питну воду та неналежні умови утримання ув’язнених в Сокальській колонії. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив начальник управління Державного департаменту з питань виконання покарань у Львівській області, генерал-майор внутрішньої служби Василь Ільницький.
„Вчора в 11.20 в цій установі двоє засуджених облили себе легкозаймистою речовиною і підпалили себе. Працівники установи надали їм кваліфіковану медичну допомогу. Із дозволу лікарів, їх доставили у лікарні Львова при СІЗО. Наразі стан здоров’я засуджених є задовільним і вони йдуть на поправку. Силами управління провели перевірку і прокуратура прийняла рішення про недостовірність інформації про погану питну воду в Сокальській колонії та поганих умов утримання засуджених. Ми опитали більше 30 засуджених, які заперечили інформацію, що ув’язнені підпалили себе через погані умови у колонії”, – розповів Василь Ільницький.
Як розповів Василь Ільницький, 12 січня вилучили мобільний телефон у одного засудженого, а наступного дня у іншого. Ув’язнені висловили своє незадоволення, бо мобілки дорого коштували і вчинили самопідпал, незважаючи на те, що користуватися мобільними у колонії заборонено.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ