Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Прихильники ФК „Карпати” просять владу посприяти передачі стадіону „Україна” в оренду футбольному клубу на 49 років

Ветерани, гравці, батьки юних футболістів та вболівальники ФК "Карпати" написали відкритого листа голові Львівської обласної державної адміністрації Петрові Олійнику, голові Львівської обласної ради Мирославу Сенику, голові Львівської міської ради Андрію Садовому з приводу необхідності реконструкції стадіону „Україна” для можливості участі ФК „Карпати” у чемпіонаті на кубок Вищої  ліги. Текст листа подаємо нижче.

„Шановні владоможці!
Футбольний клуб "Карпати" після дворічної перерви як ніколи близький до того, щоб повернутися в елітний дивізіон українського футболу, де саме львівська команда буде єдиною, що представлятиме усю Західну Україну. У "Карпат" є всі підстави сподіватися на вдале для себе закінчення першості: талановиті гравці, досвідчений тренер, Почесний президент, що любить футбол усім своїм серцем, найвідданіші в Україні вболівальники. Але, як не прикро, на заваді здійснення мрії багатотисячної армії вболівальників народної команди може стати... її ж рідна оселя, а саме - стадіон "Україна", на якому "Карпати" проводять свої домашні матчі.
Керівники українського футболу вже неодноразово наголошували, що просто не допустять львівські "Карпати" до змагань у Вищій лізі, якщо стадіон "Україна" не буде відповідати вимогам проведення матчів такого високого рівня. Аби львівський вболівальник міг підтримувати улюблену команду на стадіоні "Україна", необхідно провести реконструкцію домашньої арени. Без капітального ремонту стадіону львівську команду у вищу лігу не допустять, а коштуватиме така реконструкція близько двох мільйонів гривень.
Значно більших коштів потребує реалізація плану розбудови стадіону „Україна”. Для осучаснення головної спортивної споруди Львова потрібно десятки мільйонів гривень. Втім, фінансові витрати не позбавили керівництво „Карпат” мрії у майбутньому взятися і до цієї справи. Вже створено містобудівне обґрунтування комплексного розвитку стадіону „Україна”. Це обґрунтування передбачає будівництво торговельного центру, готелю, якісних тренувальних полів, рекреаційний спортивний зал.
Якби влада посприяла передачі клубові спортивної споруди "Україна" в оренду терміном на 49 років з можливістю залучення стадіону до статутного фонду майбутнього акціонерного товариства, вже через два місяці можна було б проводити повноцінні матчі на новому полі, що відповідатиме вимогам Професійної Футбольної Ліги України і дозволить "Карпатам" виступати у вищій лізі українського чемпіонату. Усі витрати з капітального ремонту стадіону у такому разі візьме на себе ФК "Карпати". Головне, щоб не забракло часу для підготовки стадіону до виступів у вищій лізі. Інакше Львів може не побачити гру команд елітного дивізіону.
А часу катастрофічно не вистачає вже: кожен день затримки із вирішенням питання – грати „Карпатам” у вищій лізі чи ні – на вагу золота. На превеликий жаль, конкретних дій представників влади наразі не видно, чути лишень присягання у вірності і повторення обіцянок допомоги народній команді. А порожніми обіцянками, як відомо, ситий не будеш. Не хотілося б, аби така інертність влади перекреслила мрії десяків тисяч уболівальників, пов’язані з майбутнім улюбленої команди. Зрештою, владоможці самі для себе мають дати відповідь: чи потрібна Львову вищолігова команда? І озвучити цю відповідь, якою б вона не була, в якомога стисліший термін – відступати далі нікуди.
Ще одним із завдань ФК "Карпати" є виховання юних футболістів. Керівництво клубу готове вкласти кошти у побудову Дитячої футбольної академії, де б тренувалися найталановитіші юні гравці з усієї Західної України. У Брюховичах вже 15 років буквально розвалюється нікому непотрібна база! То чому б нам разом не зробити на її території (знову ж таки коштом ФК "Карпати") Дитячу футбольну академію, що стане підніжжям піраміди майбутніх успіхів народної команди Західної України? Сподіваємось на Ваше розуміння та підтримку!
Ветерани „Карпат”, футболісти „Карпат”, вболівальники „Карпат”, батьки молодих футболістів дитячих та юнацьких футбольних шкіл Львова та області”.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ