Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Прихильники Януковича хочуть дострокових парламентських виборів

На сьогодні електорат В.Януковича значно більш мобілізований, ніж прихильники інших політиків і саме цим можна пояснити електоральний відрив В.Януковича і Партії регіонів. Так, близько 75% прихильників Партії регіонів висловили готовність взяти участь у дострокових парламентських виборах. Це найвищий показник, для прикладу прихильники БЮТ мобілізовані лише на 64%, Фронту змін – на 61%, Сильної України – 57%. Такими є результати дослідження, проведеного соціологічною групою «Рейтинг».

 

Станом на початок березня ситуація з партійними рейтингами виглядає наступним чином (серед усіх опитаних): ПР – 36%, БЮТ – 22%, Сильна Україна (С.Тігіпко) – 12%, Фронт змін (А.Яценюк) – 5%, КПУ – 2,7%, Наша Україна (В.Ющенко) – 1,9%, Блок Литвина – 1,7%, Свобода – 1,7%. Решта - менше 1%, проти всіх – 3,2%, не визначились або не братимуть участі у виборах – 11%.

 

Аналізуючи структуру виборців політичних сил, можна відзначити наступні тенденції. БЮТ і Фронт змін мають практично ідентичні регіональні структури (третина прихильників проживає на Заході, чверть в Центрі і Півночі). Наша Україна і особливо Свобода орієнтовані здебільшого на Захід.

 

КПУ та Партія регіонів традиційно орієнтовані на Південно-Східні регіони.

 

Структура прихильників Сильної України найбільш універсальна: половина припадає на так звані «помаранчеві» регіони (з незначних відхиленням в бік Півночі), половина – на так звані «біло-сині» регіони (зі значним домінуванням Сходу).

 

Дослідження проводилось з 2 – 10 березня 2010 р, Аудиторія дослідження: населення України віком від 18 років і старші, вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв’ю згідно з опитувальником (face to face). Помилка репрезентативності дослідження: для значень близьких до 50% похибка становить не більше 3%, для значень близьких до 30% - не більше 2,6%, для значень близьких до 10% - не більше 1,8%

 

Розподіл областей:

Захід: Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Тернопільська, Чернівецька

Центр: Вінницька, Кіровоградська, Полтавська, Хмельницька, Черкаська

Північ: м. Київ, Київська, Житомирська, Сумська, Чернігівська

Південь: АР Крим, Одеська, Херсонська, Миколаївська, м. Севастополь

Схід: Дніпропетровська, Запорізька, Харківська

Донбас: Донецька, Луганська

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ