Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Приїзду в Україну Папи Бенедикта XVI не сприяє політична ситуація, - голова Конференції римо-католицьких єпископів України

Українська римо-католицька громада запросила приїхати в Україну Папу Бенедикта XVI. Про це в інтерв’ю Гал-інфо повідомив архієпископ Мечислав Мокшицький, митрополит Львівський, голова Конференції римо-католицьких єпископів України.

«Цей рік для нас дуже важливий. Виповнюється 600 років перенесення столиці львівських архієпископів з Галича до Львова. Хочемо урочисто розпочати цей рік 1 лютого і завершити 28 грудня. Цього року передбачено багато заходів, симпозіумів, урочистих богослужінь, конференцій. Від 26 травня до 3 червня відбудеться Євхаристійний конгрес, перший після Другої світової війни. Ми запросили на ці урочистості Папу Бенедикта XVI, однак ще немає офіційної відповіді. Знаю, що Папа цього року запланував дуже важливі подорожі до Мексики, до Куби і до Лівану. Думаю, що йому важко буде приїхати в Україну, але побачимо», - зазначив митрополит Мокшицький.

Він також додав: «На жаль, ми не мали підтримки з боку влади, адже Президент України мав їхати до Ватикану, а потім скасував свою поїздку, тому політична ситуація не сприяє приїзду Папи. Відомо, що Папу має запросити глава держави».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ