Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Прикордонники навчалися використовувати зенітне озброєння та протитанкові ракетні комплекси

Прикордонники навчалися використовувати зенітне озброєння та протитанкові ракетні комплекси. Повідомили у прес-службі ДПС України.

У зв’язку з ситуацією, що склалася на сході України, прикордонникам  доводиться оперативно реагувати на нові виклики, вносити суттєві корективи в систему охорони державного кордону та нарощувати військовий потенціал.

Так, на Донеччині військовослужбовці Державної прикордонної служби України закріпили теоретичні знання використання зенітного озброєння та протитанкових комплексів під час навчальних стрільб.

Навички застосування нового для прикордонників зенітно–артилерійського озброєння у боротьбі із незаконними збройними формуваннями передавали викладачі з навчальних центрів ЗС України. У ході занять прикордонники відпрацювали вправи щодо орієнтування на місцевості, підготовки до ведення вогню, розгортання установок та, власне, безпосередньо стрільби. Крім того, інструктори одного з батальйонів територіальної оборони провели з прикордонниками заняття щодо порядку використання ПТРК «Фагот».

Плідна співпраця між прикордонниками, ЗСУ та іншими військовими формуваннями у вигляді спільних навчань буде продовжуватись і надалі. Чергові заняття заплановані вже найближчим часом.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ