Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Прикордонники вимагають хабарі за дві броньовані швидкі, які купили волонтери для бійців АТО

Два спеціальні броньованих автомобілі швидкої допомоги, які придбані волонтерами у Нідерландах, українські прикордонники два тижні тримають на кордоні, не дозволяючи вивезти їх в зону проведення антитерористичної операції, повідомило iPress.ua.
Прикордонники вимагають хабарі за дві броньовані швидкі які купили  волонтери для бійців АТОФото: vdv-ua.com

Про це повідомила куратор медичної служби Штабу національного спротиву Юлія Вотчер, пише Винниця Daily.

"З Нідерландів йшло наших дві машини, вони специфічні настільки, що ми ледь-ледь змогли домогтись щоб поляки їх пропустили через свій кордон, адже для цього має бути багато різних дозволів, ліцензій й документації, але поляки пропустили. Українці – це жах, сором й огида – але законним шляхом розмитнення коштує €10 тис, не законним - €1,5 тис - хабара, при чому говорилось відкритим текстом. Ми ні того, ні того не зробили й "зависли", - сказала Вотчер.

За її словами, на кордоні ці машини стоять вже півтора тижні.

"Машини перетнули кордон, але їм не дають права виїзду з митної зони", - зазначила волонтер. При цьому мало не щодня на сході кордон України без жодних документів перетинає військова техніка російських терористів, які продовжують вбивати українських військових.

Вотчер також розповіла, що вже зверталась й до міністерств за допомогою, але там лише розводять руками.

"Дещиця – він зробив усе, що міг із консулом польським для вирішення питання, а наші міністерства. У Авакова зробили кілька рухів й відповіли – це не наше, у РНБО кажуть, що це питання потрібно вивчити. У міністерстві соцполітики – говорять – ви ж розумієте це не передбачено нашим законодавством", - сказала вона.

Вотчер переконана, що відносно таких чиновників необхідні жорсткі дії.

"Там (у владних кабінетах - авт.) стільки моральних уродів і зрадників й щоб хоча б одного взяли й вивели на площу, штани спустили й різками. Можливо інші боялись. Ви собі навіть не уявляєте того рівня безглуздя, зради, безсовісті. Хлопці на передовій це знають, розуміють, але все одно вважають, що Україну попри усе необхідно відстояти, а потім повернутись і усе робити по-іншому", - додала вона.

Зазначимо, що загальна вартість машин, які зараз простоюють на кордоні становить один мільйон гривень.

iPress.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ