Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Прикордонники Західного регіонального управління ДПСУ затримують 71% усіх нелегальних мігрантів в Україні

71% всіх незаконних мігрантів, затриманих на кордоні України, припадає на територію Західного регіонального управління ДПСУ — про це сьогодні, 23 травня, під час прес-конференції розповів перший заступник начальника штабу Західного регіонального управління ДПСУ полковник Ігор Андрусів.

Найпопулярнішою ділянкою серед нелегальних мігрантів є 98 з половиною кілометрів кордону зі Словаччиною, оскільки законодавство Словаччини є найлояльнішим до тих, хто незаконно потрапляє на територію цієї держави: «За останні роки ми посилили охорону цієї ділянки, проте тепер маємо невеликі проблеми на кордоні з Польщею, особливо у гірській місцевості – Старосамбірському та Турківському районах», — сказав начальник Західного регіонального управління ДПСУ генерал-лейтенант Володимир Карась.
Загалом серед незаконних мігрантів переважають громадяни Молдови (57%), які через територію нашої держави намагаються добратися до Західної Європи. Друга за чисельністю категорія нелегалів – нелегали з Південно-Східної Азії. Загалом з початку року було затримано 825 нелегальних мігрантів, 476 з яких наразі утримуються у пунктах тимчасового тримання у пунктах пропуску. Також чимало нелегальних мігрантів перетинає кордон організованими групами, зокрема від початку цього року припинено діяльність 14 злочинних угруповань, які займалися організацією нелегального перетину кордону. За цими фактими порушено 19 кримінальних справ щодо 34 фізичних осіб а також двох юридичних осіб, чого не траплялось раніше.
Як розповів журналістам Володимир Карась, більшість мігрантів затримують без документів, тож для того, щоб встановити їхню особу (особливо це стосується громадян азіатських держав), потрібно чимало часу. Цікаво, що згідно з новим законодавством цим мало би займатися органи внутрішніх справ.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ