Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Приміські маршрутки з 2 вересня знову виганяють на околиці

Перевізники, що їздять у Мостиському напрямку, будуть мати кінцеву на АС «Західна» на Городоцькій замість Залізничного вокзалу. А для автобусів із Пустомитівського та Городоцького напрямку кінцевою буде не зупинка на Приміському вокзалі, а на автостанції №3 (вул. С. Петлюри, 11б, поблизу ринку «Новий»). Маршрутки із Жовківського напрямку будуть їздити на оновлену АС №2 (вул. Б. Хмельницького, так званий вокзал «Північний»). Такі зміни будуть уже від 2 вересня. Про це повідомили у прес-службі Львівської обласної організації роботодавців транспорту.

Таке рішення випливає із укладених договорів на транспортні перевезення між Львівською облдержадміністрацією (ЛОДА) і перевізниками. А ЛОДА прийняла рішення на основі вимог Львівської міської влади.

В Львівській обласній організації роботодавців транспорту вважають: рішення про переїзд усіх маршрутів на АС логічне. Водночас експерти-транспортники мають застереження.

На думку виконавчого директора Львівської обласної організації роботодавців транспорту Івана Станчака, їздити до автостанцій перевізникам простіше: є місця для відпочинку й харчування водіїв та інша інфраструктура. Занепокоєння експерта викликають дії, точніше, бездіяльність міських посадовців від транспорту: «Перш ніж облаштовувати автостанції на окраїнах Львова, ми бачимо, що міські чиновники не подумали про добробут пасажирів. Достатньої кількості міських маршрутів нема. І навіть на тих, що є, їздить далеко не запланована кількість автобусів. Якщо міська влада не скоригує маршрути, то пасажири змушені будуть пересуватися переповненими автобусами, а обурення перейде на наших водіїв. Це неприпустимо».

Водночас, застеріг виконавчий директор Львівської обласної організації роботодавців транспорту Іван Станчак, місто через міських транспортних посадовців може опинитися на порозі «автобусного колапсу».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ