Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Природно-ландшафтний парк „Знесіння” переживає екологічну кризу

Екологічний стан ґрунтів та рослин у ландшафтному парку „Знесіння” в поганому стані - про це сьогодні під час брифінгу розповіла доцент кафедри екології Львівського лісотехнічного університету Вікторія Оліферчук. „Дослідження виявили екологічну бідність ґрунтів та відповідно високу захворюваність дерев у парку”, - розповіла біолог за спеціальністю Вікторія Оліферчук. Щоб врятувати насадження парку, вчені планують провести штучну мікоризацію - насадити спеціальний гриб, який допомагатиме дереву отримувати корисні речовини з ґрунтів та збагачувати їх. Процес є нескладним і не потребує великих коштів. За словами фахівців, мікоризний гриб є у кожному лісі. Його вилучають з природного середовища та розмножують у лабораторних умовах.
"Лікування” парку хотіли розпочати вже цієї осені, проте вирішили зачекати до весни, адже гриб, як і кожен живий організм, потребує відповідних умов для розвитку. Проте, як сказав директор природно-ландшафтного парку „Знесіння” Олександр Завадович, якщо сніг зійде, вони все ж спробують висадити лікувальний гриб на деяких ділянках.
Наразі дослідники виявили три види грибів-паразитів, з якими теж доведеться боротися. Також фахівці вивчили флору та фауну природного озера, яке є в парку. Ці дослідження мають створити умови для кращого догляду за озером.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ