Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Природничому музею Львова загрожує катастрофа: якщо Обленерго "вирубає" світло, то пропадуть цінні біологічні матеріали

Державному природознавчому музею Національної академії наук України у Львові загрожує катастрофа – «Львівобленерго» попередило, що з 29 листопада відключить їм світло. Про це сьогодні, 26 листопада, в коментарі Гал-інфо повідомив директор музею Юрій Чорнобай.

За його словами, якщо музею відключать світло, то це стане справжньою катастрофою, адже у фондах на вул. Судовій біологічний матеріал зберігають у спеціальних морозильних камерах. Він зауважив: якщо відключать світло, то цінні для науки зразки будуть втрачені назавжди.

Головний бухгалтер музею Галина Пріска розповіла в коментарі Гал-інфо, що днями музей отримав чергове попередження від «Львівобленерго» про відключення електроенергії. Незважаючи на те, що музей сплачує рахунки за комунальні послуги, є нова вимога про заміну устаткування, а для цього музею потрібні кошти, які у цей час буквально «зависли» у казначействі.

За словами бухгалтера, мова йде про порівняно невелику суму від 200 до 500 грн.

«Ми не можемо цього заплатити, бо проплати стоять у казначействі, тому з 29 листопада нам мають відключити електроенергію у приміщеннях фондів та токседермічній лабораторії на вул. Судовій. Є припис і по Театральній, 18 (приміщення музею). Ми вже писали листи з проханням про відтермінування. Один раз нам відтермінували, зараз пишемо знову», - розповіла Галина Пріска.

Вона також додала, що про відкриття виставки тепер не можу й бути мови, адже казначейство не перерахувало необхідних коштів для її завершення, а саме за проектор, стелажі та шафи для експозиції.

«Рахунки у казначействі не заблоковані, вони відкриті. Гроші на рахунку є, але їх не можуть пропустити, бо Казначейство не отримало дозволу на це», - пояснила вона.

За словами головного бухгалтера, працівники музею отримують зарплату і вчасно сплачують рахунки за комунальні послуги, але коштів на інші витрати їм не перераховують.

Фото: Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ