Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: Одного з організаторів Голодомору 1932-33 років пристрелили як пса
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Одного з організаторів Голодомору 1932-33 років пристрелили як пса

Організатори Голодомору в Україні, зліва направо: Лазар Каганович, Йосип Сталін, Павло Постишев і Климент Ворошилов, січень 1934 року.
Організатори Голодомору в Україні, зліва направо: Лазар Каганович, Йосип Сталін, Павло Постишев і Климент Ворошилов, січень 1934 року.
Павло Постишев.
Павло Постишев.
1/2
80 років тому, 21 лютого 1938 року, заарештували колишнього першого секретаря ЦК КП(б)У, одного із організаторів Голодомору в Україні у 1932-33 роках, активного борця із сакральними пам’ятками архітектури Павла Постишева.

Росіянин Павло Постишев під час роботи в Україні відзначився тим, що був затятим провідником політики ВКП(б).

Павло Постишев активно пропагував класову боротьбу, а також був прихильником жорсткої репресивної політики. Його запам’ятали, як «активного борця із шкідництвом».

Виконуючи вказівку диктатора Йосифа Сталіна Постишев займався боротьбою із усім українським та придушив національне відродження.

Окрім того, цей партійний діяч встиг особливо відзначитись при проведенні колективізації і виконання плану хлібозаготівель в Україні. Для «більшої ефективності» цих заходів Постишев підтримував радикальні та репресивні методи у процесі відбирання хлібу в українських селян. Саме тому Павло Постишев став одним з найголовніших організаторів Голодомору 1932-1933 років в Україні.

Також Павло Постишев відомий ще й своєю антицерковною діяльністю. Він був ідейним натхненником боротьби із сакральними пам’ятками архітектури. Саме Павло Постишев був ініціатором негайного зруйнування Михайлівського Золотоверхого монастиря.

У лютого 1938 року він був звільнений з ВКП(б). Незадовго після цього Павла Постишева разом із дружиною заарештували.

У квітні Павло Постишев написав заяву наркому внутрішніх справ Миколі Єжову. У ній він пропонує співпрацювати і дати «відверті свідчення» про свою контрреволюційну діяльність.

Павла Постишева звинуватили у тому, що він був членом центру правотроцькістської організації в Україні та займався диверсійно-шкідницькою роботою. Окрім того, його звинуватили у роботі на японську розвідку та шпигунстві.

За цими звинуваченнями слідства 26 лютого 1939 року Павла Постишева розстріляли.

Вже у 1956 році рішенням Військової колегії Верховного Суду СРСР Постишева реабілітували.

Та в очах українців він назавжди залишиться катом, вбивцею та організатором голоду. Додамо, що  13 січня 2010 року Апеляційний Суд міста Києва визнав Павла Постишева винним в організації Голодомору. Відтак, за рішенням суду, підстав для реабілітації цієї особи нема.

Також додамо, що свого часу Служба безпеки України відкрила кримінальну справу за фактом вчинення геноциду в Україні в 1932-1933 роках. У перелік організаторів Голодомору потрапили:  Йосип Сталін (Джугашвілі), В'ячеслав Молотов, Лазар Каганович, Павло Постишев, Станіслав Косіор,  Влас Чубар та Мендель Хатаєвич.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ