Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Присягу курсантів Львівського університету безпеки життєдіяльності прийматиме Віктор Балога

23 вересня на присягу курсантів Львівського університету безпеки життєдіяльності прибуде міністр з надзвичайних ситуацій Віктор Балога. Про це „Гал-info” розповів керівник прес-служби Антон Крук.

Попередньо планується, що присягу курсанти прийматимуть на проспекті Свободи біля пам’ятника Тарасу Шевченку, а після цього відбудеться прес-конференція за участю міністра.
Львівський державний університет безпеки життєдіяльності розпочав свою історію з невеликого навчального закладу - Київських курсів удосконалення офіцерського складу  пожежної охорони МВС СРСР, які були створені в жовтні 1947р. в м. Києві на базі першої сержантської школи УПО УМВС Київської області з терміном навчання 10 місяців (профілактики) і 15  місяців (командири відділень) загальною чисельністю 100 слухачів.
З 4 по 10 травня 1954р. Київське  ПТУ було передислоковано в м. Львів і, відповідно до наказу МВС СРСР, перейменовано у Львівське ПТУ МВС СРСР.
Розпорядженням Кабінету Міністрів  України за № 245 від 21 червня 2001р. “Про реорганізацію Львівського ПТУ МВС  України у Львівський інститут пожежної безпеки  МВС України “ було створено інститут.
За час існування навчального закладу здійснено 81 випуск спеціалістів  денної та заочної форм навчання загальною кількістю біля 16 тисяч чоловік.   Випускники несуть вогнеборчу службу в Україні та в усіх регіонах країн Співдружності: серед них - 30 генералів.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ