Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

ПриватБанк рекомендує обирати валюту країни перебування - при оплаті карткою в магазинах закордоном

ПриватБанк рекомендує клієнтам обирати при оплаті карткою в зарубіжних магазинах валюту країни перебування, щоб не втрачати на подвійний конвертації гривні чи іншої валюти, в якій відкрита карта. Повідомили в банку.

Зокрема, ПриватБанк закликав своїх клієнтів при розрахунках картами за кордоном або в зарубіжних Інтернет-магазинах, вибирати як валюту оплати валюту країни перебування. Це дозволить клієнтам уникнути втрат при подвійній конвертації гривні, або будь-якої іншої валюти, в якій відкрита карта, які виникають при розрахунках в національній валюті за кордоном.

"Це специфіка міжнародних розрахункових операцій, якщо закордонний магазин або Інтернет сайт готовий прийняти оплату в гривнях, він просто хоче додатково заробити на зайвій операції конвертації гривні, і клієнтові доведеться двічі заплатити за покупку доларів закордонним, а потім українським банком, - йдеться в повідомленні прес-служби ПриватБанку. - Щоб не втрачати зайві гроші при розрахунках за кордоном, потрібно відразу розраховуватися у валюті. Відшкодування всіх витрат клієнтів за закордонними операціями, згідно з міжнародною практикою, відбуваються тільки в доларах або євро".

Як повідомили в банку, щоб захистити своїх клієнтів від втрат через подвійні конвертації, з 4 січня банк обмежив транзакції, при яких конвертація гривні у валюту проходить на боці магазину. Також до 10 січня банк поверне клієнтам гроші, які вони втратили через такі подвійні конвертації при оплаті покупок до 3 січня.
 
Якщо ж магазини самостійно конвертують валюту без згоди клієнтів (в основному, це стосується Інтернет-магазинів, наприклад, Next, Wizzair, Google Adwords), клієнтам потрібно розплачуватися з доларової картки. Відкрити доларову картку можна в Приват24 в кілька кліків безкоштовно. При цьому, клієнти ПриватБанку отримають можливість переказувати гроші з гривневої карти на доларову в розмірі 100 доларів на день.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ