Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Прийнято Закон щодо оптимізації закупівлі іноземної продукції оборонного призначення

Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо здійснення закупівель продукції, робіт і послуг оборонного призначення за імпортом», прийнятий Верховною Радою України 17 січня 2019 року. Про це інформує прес-служба ЛОДА.

За словами Президента, цей документ "дозволить Міністерству оборони України, Збройним Силам України, Генеральному штабу напряму закуповувати за кордоном те, що наші партнери по НАТО готові постачати Україні".

"Сьогодні зростають можливості ефективної закупівлі закордоном. Я, як Президент і Верховний Головнокомандувач, Збройні сили давно цього чекали", - наголосив Петро Порошенко та подякував Уряду і Верховній Раді за підтримку цього рішення. 

Прийняття закону розширить можливості державних замовників з оборонного замовлення, зменшить витрати на закупівлю продукцїі, робіт та послуг оборонного призначення за імпортом. Також запровадження  закону сприятиме оптимізації закупівлі за імпортом продукції оборонного призначення для власних потреб державних замовників.

Закон надає можливість державним замовникам з державного оборонного замовлення безпосередньо здійснювати закупівлю продукції, робіт та послуг оборонного призначення за імпортом, щоб оптимізувати цей процес та пришвидшити процес закупівель за імпортом у разі такої потреби, а також зекономити кошти за рахунок відсутності плати за посередницькі послуги.

Також удосконалюється правове регулювання питань, пов'язаних з офсетними договорами.

Законом визначається, що державні замовники з оборонного замовлення є суб'єктами зовнішньоекономічної діяльності та суб'єктами здійснення міжнародних передач товарів.

Законом також вносяться зміни до Законів України "Про державне оборонне замовлення", "Про державний контроль за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного використання",  "Про зовнішньоекономічну діяльність" та Господарського кодексу України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ