Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Прийняття адміністративних методів регулювання діяльності банків може стати причиною тіньової діяльності – Ростислав Слав’юк

Від учора українські банки не мають права змінювати значення курсу покупки та продажу іноземної валюти протягом робочого дня – про це йдеться у постанові НБУ.
За словами експерта з економічних питань Ростислава Слав’юка, це може викликати тіньову діяльність: «Я не підтримую такий метод регулювання фінансового ринку, оскільки він себе не виправдовує. Певні обмеження потрібні, але не настільки категоричні, бо це може призвести до тіньового зростання курсу іноземних валют».
Національний банк України встановив на сьогодні такий курс валют: американський долар – 5,82 грн., євро – 7,49 грн. Курси валют у львівських банках (відповідно купівля і продаж): банк «Надра» - долар - 5,78 грн., 5,87 грн., євро – 7,44 грн., 7,49 грн.; «Раффайзен Банк Аваль» - долар – 5,75 грн., 5,82 грн.; євро – 7,35 грн., 7,49 грн.; банк «Львів» - долар – 5,7 грн., 5,85 грн.; євро – 7,2 грн., 7,41 грн.
Контроль за курсом валют в українських банках здійснюється системою банківського нагляду.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ