Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Прийняття закону, який сприятиме оприлюдненню власників мас-медіа, дасть змогу читачеві та громадськості загалом отримати більший доступ до ЗМІ – Наталія Балюк

«Прийняття закону, який сприятиме оприлюдненню власників мас-медіа, дасть змогу читачеві та громадськості загалом отримати більший доступ до ЗМІ. Щоправда,  питання у тому, чи читачеві це потрібно. Перш за все читача цікавить, щоби газета чи якісь інші медіа були неупередженими і об’єктивно висвітлювали інформацію. На мою думку, прийняття такого законопроекту сприятиме розвитку громадянського суспільства та дозволить читачеві не задумуватись, хто саме стоїть за тим чи іншим медіа. Процеси, які сприяють розвитку демократизації суспільства, завжди заслуговують на позитивний відгук», – зауважила у коментарі “Гал-info” головний редактор газети “Високий Замок” Наталія Балюк.

 «Законопроект повинен буде задіювати забезпечення прозорості в інформаційному просторі. І Україна, держава, яка стоїть на принципах демократії і інтегрується в Європейський Союз, неодмінно повинна прийняти цей законопроект. Дивним для мене є лише факт того, що попередні більш демократичні уряди не виступали з такою ініціативою. Якщо дивитись на діяльність уряду Януковича, то за ним прослідковується політика подвійних стандартів, тому, не виключено, що цей законопроект буде виконувати якісь специфічні функції. Якщо ж говорити в ідеалі, то цей закон є позитивним кроком», – сказала Наталія Балюк.
Нагадаємо, що сьогодні  Кабінет Міністрів розглянув і затвердив законопроект про забезпечення прозорості в діяльності засобів масової інформації, який має намір у четвер подати на розгляд Верховної Ради. Про це заявив віце-прем'єр Дмитро Табачник на прес-конференції в рамках медіа-форуму в середу в Києві. За його словами, цей законопроект готувався Міністерством юстиції відповідно до програми адаптації національного законодавства до європейського законодавства. "Закон передбачає, що у випадку реєстрації, одержання ліцензії, засновники і співзасновники будь-якого друкованого або електронного ЗМІ повинні оприлюднити і робити доступною для громадськості інформацію про те, які установи, організації і фірми є власниками телеканалу, радіоорганізації або друкованого засобу масової інформації", – сказав Табачник.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ