Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Прийняття закону, який виявлятиме власників мас-медіа, – це позитивний крок з боку Кабміну – Роман Андрейко

«Стосовно радіо та телебачення, то я можу зауважити, що ця норма діє вже давно. Закон України про «Радіомовлення та телебачення» передбачає, що при реєстрації потрібно неодмінно подати інформацію, хто є власником цієї структури, і якщо це юридична особа, то потрібно також подати інформацію, хто є власником і юридичної особи», – зазначив у коментарі “Гал-info” генеральний директор ТРК “Люкс” Роман Андрейко.
“Щодо газет та інших медіа, то можу зауважити, що мені детально про це не відомо. Якщо говорити загально, то я не вбачаю нічого поганого в ініціативі уряду, оскільки ми зараз всі говоримо про відкритість та прозорість в органах влади, то чому ця прозорість не повинна поширюватись на медіа. Я вважаю, що прийняття відповідного закону є позитивним кроком з боку Кабміну, який сприятиме розвитку медійного простору європейського зразка в Україні”, – сказав він.
Нагадаємо, що сьогодні  Кабінет Міністрів розглянув і затвердив законопроект про забезпечення прозорості в діяльності засобів масової інформації, який має намір у четвер подати на розгляд Верховної Ради. Про це заявив віце-прем'єр Дмитро Табачник на прес-конференції в рамках медіа-форуму в середу в Києві. За його словами, цей законопроект готувався Міністерством юстиції відповідно до програми адаптації національного законодавства до європейського законодавства. "Закон передбачає, що у випадку реєстрації, одержання ліцензії, засновники і співзасновники будь-якого друкованого або електронного ЗМІ повинні оприлюднити і робити доступною для громадськості інформацію про те, які установи, організації і фірми є власниками телеканалу, радіоорганізації або друкованого засобу масової інформації", – сказав Табачник.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ