Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Призначення Оксани Кошак і київські "активісти"

Нагадаємо, нещодавно директорка ЛКП «Лев» Оксана Кошак очолила аналогічну установу в Києві. Відтепер вона є виконувачкою обов’язків директора КП «Київська міська лікарня ветеринарної медицини».
Оксана Кошак

На своїй сторінці у фейсбуці пані Оксана щодо свого призначення написала: «Шановні волонтери, власники притулків, опікуни тварин та мешканці Києва, мені надзвичайно приємно працювати у вашому чудовому місті та спільно робити його комфортним і безпечним для людей  та тварин. Зміни – непростий процес і перша природна реакція на них – заперечення. Працюючи над тим, аби зробити Львів гуманним, переконувалась у цьому з кожним непростим рішенням. Але важливий результат, яким потім пишаються усі сторони процесу!».

Частина київських «активістів» негативно сприйняла призначення Оксани Кошак на посаду. Вони наполягають, що під час керівництва Оксани Кошак у ЛКП «Лев» було скалічено долі десятків тварин, а головним аргументом для їхньої евтаназії, без спроб врятувати життя, була теза про недостатнє матеріальне забезпечення. У мережі навіть розгорнули кампанію під хештегом #гетькошак.

Однак на захист Оксани Кошак стали ті, хто ближче знають її, а також хто мав нагоду побачити ті титанічні зміни, які вона запровадила у Львові. «Пані Оксано, вас підтримує велика кількість людей!!! Успіху вам!» – написав їй пан Михайло. А Наталія, одна з дописувачок, у коментарях зазначила: «Завдяки Оксані Кошак ЛКП «Лев» стало гордістю Львова. Львів'яни масово забирають тварин додому і пишаються цим. Тримайтеся, Оксано, наші серця з вами. Боляче читати страшні агресивні коменти та погрози людей, які позиціонують себе тваринолюбами, а насправді просто не розуміють».

«Насправді справжній зоозахист, волонтери та громада Києва, яка любить тварин, певною мірою підтримують моє призначення. Є супротив людей, які, на превеликий жаль, сьогодні не готові до конструктивного діалогу. Їхня робота ведеться лише у фейсбуці. Ці люди не готові чути, знати, прийти і спілкуватися, хоча я їх закликаю до цього з великою радістю», – прокоментувала «Гал-інфо» сама Оксана Кошак.

Щодо звинувачень деяких «активістів» Оксана зазначила, що евтаназії тварин у ЛКП «Лев» не було. Єдиний випадок, про який пишуть – це собачка Капелька. Вона була спинальником тривалий час і, на жаль, стан її здоров'я був жахливим. «Коли її привезли до нас, собачка не відчувала задню частину тіла, вона гнила заживо. Ми радилися щодо неї не тільки з фахівцями ЛКП, але й влаштували консиліум із ветеринарами з інших клінік. Рішення було однозначним. Тварина терпіла страшні муки і це був єдиний варіант припинити ці страждання. Її просто неможливо було врятувати», – повідомила жінка.

«У нас є 3 чудові клініки, які є стерилізаційними центрами, та притулок, у якому ми тримаємо тварин. Ми хочемо продовжувати акцент на стерилізації, як єдиному методі, який може призупиняти ріст чисельності безпритульних тварин на вулиці. Проте найголовніше ми маємо зробити те, що дасть можливість зменшувати цю чисельність. Єдиним гуманним і правильним шляхом для цього є прилаштування безпритульних тварин у домівки. Тобто ми перепрофілюємося лише з стерелізаційного центру ще й у Центр адопції тварин», – розповіла Оксана Кошак про свої плани на новій посаді.

На підтримку Оксани Кошак також виступила громадська спілка «Українське об’єднання захисників тварин», у складі якої 13 зоозахисних організацій України.

Нагадаємо, під керівництвом Оксани Кошак команда ЛКП «Лев» з допомогою міста, громадських організацій та компаній партнерів реалізувала низку важливих проєктів та соціальних кампаній. Вони були спрямовані на зменшення кількості безпритульних собак та котів на вулицях Львова, підвищення відповідальності власників тварин за своїх улюбленців та популяризацію гуманного ставлення до тварин. Серед них:

  • Скорочення кількості безпритульних тварин удвічі та відкриття першого в Україні Центру адопції (усиновлення безпритульних тварин).
  • Початок роботи у 2016 році Першої комунальної ветеринарної клініки ЛКП «Лев», яка є однією з провідних клінік міста Львова.
  • Запуск у 2019 році першого у Львові та Західній Україні банку крові, який дає змогу рятувати ще більше безпритульних та домашніх собак, а віднедавна і котів. За цей час врятовано близько 90 домашніх та безпритульних тварин.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ