Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Призначення Соркіна Головою НБУ є нелегітимним, – Тягнибок

Призначення Головою Національного банку України Ігоря Соркіна є нелегітимним через неперсональне голосування депутатів Партії регіонів. Про це заявив керівник фракції Всеукраїнського об‘єднання «Свобода» у Верховній Раді Олег Тягнибок після оголошення результатів голосування за постанову про призначення І. Соркіна на посаду Голови Національного банку України. Повідомила прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

З приводу порушення норми про персональне голосування народних депутатів член фракції «Свободи» Андрій Іллєнко також наголосив, що «регіонал» Вечерко проголосував за сусіднім терміналом за відсутнього депутата. Так само голосували картки відсутніх на засіданні «регіоналів» Богословської, Шкірі, Іванющенка та інших.

Олег Тягнибок наголосив, що європейська практика кваліфікує неперсональне голосування депутатів як сфальсифіковане. Відповідно, якщо український парламент застосовує такі ганебні методи – це псує реноме найвищого законодавчого органу українського народу в очах українців та світової спільноти.

«Днями Європейський Суд ухвалив рішення щодо судді Волкова, який апелював до європейських інстанцій щодо незаконного рішення парламенту, який проголосував за звільнення судді чужими картками. Європейський суд задовольнив скаргу судді Волкова. Голосування за Соркіна може мати такі самі негативні наслідки. Це – наше реноме в очах суспільства та світового співтовариства. Ми не визнаємо такого нелегітимно обраного голову Нацбанку», – наголосив Олег Тягнибок.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ