Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Призначення Віталія Гайдука секретарем РНБО не є несподіванкою – Андрій Єрмолаєв

«Призначення Віталія Гайдука секретарем Ради національної безпеки та оборони не є несподіванкою. Варто нагадати, що прізвище Гайдука як кандидата на цю посаду фігурувало ще декілька тижнів тому разом з прізвищами Юлії Тимошенко, Юрія Єханурова та Петра Порошенка, відповідно це не повинно стати несподіванкою», - зазначив у коментарі “Гал-info” директор Центру соціальних досліджень «Софія» Андрій Єрмолаєв.
 «Призначення Гайдука є свідченням того, що Президент Ющенко не хоче йти на війну з парламентом і урядом. Він ще раз підкреслив, що бажає співпрацювати, і він шукає моменти дотику між цими структурами», - підкреслив експерт.
 Говорячи про особистість Віталія Гайдука, Андрій Єрмолаєв зазначив, що це є людина "Індустріального Союзу Донбасу", свого часу він був президентом цієї компанії. Віталій Гайдук на посаді секретаря РНБО не буде займатись політичним протистоянням, як це би було, наприклад, у разі призначення Тимошенко. «РНБО буде виконувати ті завдання, які на нього будуть покладені, а не претендуватиме на роль другого уряду. Дане призначення повинно стабілізувати бізнесові кола в Україні. Ющенко, призначивши Гайдука, відповідно, робить ставку на потужні бізнесові кола в Україні і тим самим підкреслює неефективність залучення в економічні проекти малого та середнього бізнесу. Подібні кроки мають на меті стабілізацію економіки в державі», - сказав він.
 Нагадаємо, що сьогодні, 10 жовтня, Віталія Гайдука призначено секретарем Ради національної безпеки та оборони. Відповідний указ підписав Президент Віктор Ющенко, повідомив на брифінгу голова Секретаріату Президента Віктор Балога.
Віталій Гайдук, 1957 року народження, з листопада 2002 року по грудень 2003 року працював на посаді віце-прем’єра в уряді Віктора Януковича, куруючи питання промисловості і ПЕК. Раніше, 1995 р., став одним з ініціаторів створення корпорації "ІСД", був президентом компанії.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ