Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Призначення Юлії Тимошенко на посаду секретаря РНБО було би сильним кроком з боку Президента Ющенка – Сергій Таран

„Призначення Юлії Тимошенко на посаду секретаря РНБО було би сильним кроком з боку Президента Ющенка. Звичайно, зараз ще рано говорити про це призначення, оскільки офіційної позиції сторін не було. Близьке оточення Тимошенко спростовує це призначення”, - зазначив у коментарі “Гал–info” політолог, директор Міжнародного інституту демократії, голова правління „Соціовимір” Сергій Таран.

„Чуток про це призначення багато, але офіційної пропозиції не було. Призначення Юлії Володимирівни на цю посаду, на мою думку, поклало би край тим чварам, які є всередині „помаранчевих”. Ситуація, яка склалась зараз в державі, коли Президент втрачає позиції і вплив як на парламент, так і на уряд, потребує сильних політичних кроків з його боку. Призначення Віктора Балоги на посаду голови Секретаріату Президента є прямим свідченням того. Тимошенко на посаді голови секретаря РНБО була би потужним антикризовим менеджером. На мою думку, вона знайшла би точку співпраці як з Балогою, так і з самим Президентом”, - вважає політолог.
Сергій Таран підкреслив, що зараз позиція Президента Ющенка та інституту президента  в державі є дуже слабкою: „За рік, півтора ми можемо стати свідками того, що цей інститут влади буде знівельований, оскільки діючий парламент і уряд своєю роботою доводять, що вони не збираються співпрацювати з Президентом Ющенком. Призначення Тимошенко, я вважаю, підсилило би  позиції Президента”.      
Нагадаємо, що, як повідомив колишній соратник Тимошенко Олександр Волков, Президент Віктор Ющенко запропонував лідеру БЮТ Юлії Тимошенко посаду секретаря РНБО. "Ну, я знаю, що сьогодні є дві кандидатури на слуху. Одна – це Юлія Володимирівна Тимошенко, якій Президент запропонував очолити Раду. А друга кандидатура – це Юрій Єхануров", - зазначив він.
Обов'язки секретаря РНБО наразі виконує Володимир Горбулін.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ