Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Птахофабрики Львівщини хочуть передати „профнепридатних” курей у приватні господарства

Деякі птахофабрики Львівщини хочуть передати курей, які вже не можуть використовуватися для виробницва, у приватний сектор. Таке рішення не влаштовує ветеринарів та ЛОДА. Про це повідомив під час прес-конференції заступник голови Львівської ОДА з питань АПК Іван Стефанишин.
„Підприємства, які займаються виробництвом яєць, сьогодні порушують питання про продаж курей, яких використовувати вже неефективно. Ми проти цього, бо ці кури вакциновані різними вакцинами. Потрібно тільки уявити, що з однієї птахофабрики виходить 100 тисяч курей і йде у приватні руки. Це абсолютно недопустимо, і ми вчора мали переговори з ветеринарною службою, і вони також категорично проти цього”, — зазначив він.
Іван Стефанишин також додав, що ніхто не заперечує, щоб цих курей переробили на паштети, але в ніякому разі не передавали людям. При цьому він ще раз наголосив, що птахофабрики мають посилити контроль і працювати виключно в закритому режимі, бо питання пташиного грипу залишається актуальним, а крім нього, є ще багато небезпечних хвороб.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ