Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ПЦУ звернулася в ООН та ОБСЄ через тиск на українську церкву на Донбасі й в окупованому Криму

ПЦУ звернулася в ООН та ОБСЄ через тиск на українську церкву в анексованному Криму та на окупованих територіях Донбасу.

Про це йдеться у зверненні Синоду ПЦУ, передає Новое время.

У заяві нагадали про "безпрецедентне за своєю цинічністю" затримання архієпископа Сімферопольського і Кримського ПЦУ Климента в Сімферополі, а також про спроби російської влади в Криму відібрати приміщення, в якому розташовується Кафедральний собор святих Володимира та Ольги в Сімферополі.

У ПЦУ відзначили суттєве погіршення ситуації з дотриманням права на свободу совісті та віросповідання у так званих "ДНР" та "ЛНР".

"Зокрема на окупованих територіях Донбасу систематично порушуються права віруючих, релігійних громад та священнослужителів Помісної Української Православної Церкви. Це виявляється у систематичних гоніннях, знущанні, арештах, захопленні храмів, тощо", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, що 3 березня в окупованому Сімферополі під сфальсифікованим приводом був затриманий архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент.

Його зняли з автобуса на вокзалі. Він планував відвідати судовий розгляд справи політв'язня Павла Гриба у Ростові-на-Дону.

Спочатку архієпископа тримали п'ять годин у відділі поліції нібито через те, що він вкрав ризи. Потім перевели в інше відділення, де мали намір оформити дрібне хуліганство за нецензурну лайку в громадському місці.

Пізніше Климента відпустили без складання протоколу. Він розповів, що небезпека переслідування з боку російських силовиків зберігається, справа проти нього не закрито.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ