Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Пункт пропуску "Бугас" перемістять, - Жебрівський

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський пообіцяв вирішити питання про перенесення контрольного пункту в'їзду/виїзду "Бугас" до смт Новотроїцьке. Про це повідомляє прес-служба Донецької обласної військово-цивільної адміністрації.

"Будемо приймати таке рішення для розширення пропускної спроможності. Там ширша дорога, є кілька смуг руху. Окрему смугу можна виділити для оформлення вантажів. Також зможемо збільшити кількість фіскалів, військових, щоб пришвидшити час розгляду документів", - наголосив Жебрівський.

Він повідомив, що на території між нульовою лінією розмежування та новоствореним пунктом пропуску буде побудований логістичний центр, де люди зможуть купувати продукти харчування, ліки, товари першої необхідності.

"Очікується, що пропускна здатність контрольного пункту поблизу Новотроїцького збільшиться вдвічі. Додатково вивчається можливість виплачувати там людям пенсії", - заявив губернатор.

Допомогти з облаштуванням нового пункту пообіцяли фермери та підприємці, які теж зацікавлені в унормованому порядку перевезення товарів.

За словами Жебрівського, визначено, що на контрольованій українською владою території Донецької області працюватимуть 3 логістичні центри.

"Розраховано, що перший запрацює на Артемівському напрямку за два тижні. Два інші облаштують поблизу смт Новотроїцьке та Гнутово. Спершу в тестовому порядку керування торгівлею здійснюватиметься в ручному режимі, щоб "набити гулі" та зрозуміти, що і як потрібно вдосконалити. Продумаємо заходи безпеки. Потрібно ще подбати про санепідеміологічну ситуацію з продуктами. А потім разом із громадськістю будемо демократизувати та уринковувати цю ситуацію", - акцентував очільник області.

Він також повідомив, що обласна влада спробує запустити експеримент з організації маршрутних перевезень між КПВВ та нульовою лінією розмежування. "Ми вивчимо, чи реально це зробити. Також ініціюватимемо звернення до тристоронньої контактної групи з метою отримати гарантії від росіян, що з боку терористів не буде обстрілів по Новотроїцькому", - підкреслив Жебрівський.

Він доручив за тиждень розгорнути новий КПВВ, а також забезпечити там роботу мобільного медичного пункту.

Укрінформ

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ