Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Пункт пропуску "Шегині-Медика" реконструюватимуть без зупинки транспортних потоків

Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
1/3
Сьогодні, 1 липня, між воєводою Підкарпатським (Республіка Польща) Евою Леніарт та головою Львівської облдержадміністрації Максимом Козицьким відбулась онлайн-зустріч. Обговорили хід робіт на перспективному міжнародному автомобільному пункті пропуску "Нижанковичі-Мальховичі". Про це повідомили Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.

Воєвода зазначила, що до кінця липня 2021 року польська сторона очікує на результати повторно оголошеного тендеру на будівництво цього пункту пропуску.

Обговорили також стан виконання робіт з реконструкції трьох пунктів пропуску на території Львівщини: "Шегині", "Краківець" та "Рава-Руська".

Водночас сторони порушили питання щодо функціонування ПП "Шегині-Медика" на період його реконструкції. Наразі здійснюється завершальний етап робіт з підготовки реконструкції міжнародного автомобільного пункту пропуску. Наприкінці серпня – початку вересня 2021 року має розпочатися будівництво, яке триватиме орієнтовно до кінця 2023 року.

Згідно з планом робіт, реалізація проєкту буде здійснюватися у два пускових комплекси. Впродовж 2022 року будуватимуть нову ділянку на виїзд до Польщі, а у 2023 році розпочнуть реконструкцію ділянки дороги на в’їзд в Україну. Роботи організують таким чином, щоб не зупиняти потік через кордон.

Відтак, сторони дійшли згоди, що повністю пункт пропуску не закриватимуть. Спочатку вони мають визначити для кожної країни пріоритети, а після ухвалити єдину позицію щодо того, який саме вид транспорту (вантажний, легковий чи автобусний) частково обмежать для перетину цього МАПП. У результаті транспортні потоки зможуть перерозподілити між пропускними пунктами "Рава - Руська" та «Краківць".

За словами Максима Козицького, до кінця 2023 року планують забезпечити належну під’їзну та сервісну інфраструктуру, що дасть можливість повернутися до питання відновлення пішого перетину через "Угринів - Долгобичів". Воєвода Підкарпатський запевнила, що буде підтримувати цю ініціативу перед компетентними органами Республіки Польща.

У межах онлайн-зустрічі домовились, що засідання комісії з питань транскордонного співробітництва українсько-польської МКРМС проведуть на території Львівщини в другій половині серпня цього року.

До слова, залишається відкритим питання щодо розмежування транспорту на ПП "Краківець-Корчова". Наступна онлайн-зустріч запланована на середину липня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ