Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Путін може піти на поступки щодо України заради скасування європейських санкцій, — політолог

Політолог Володимир Фесенко зазначив, що під час зустрічі «нормандської четвірки» президент РФ Володимир Путін може піти на поступки щодо Донбасу заради скасування європейських санкцій проти Росії.

Про це він сказав в ефірі програми «Нині вже» на hromadske.

За словами політолога, зустріч лідерів України, Франції, Німеччини та Росії 9 грудня не принесе глобальної мирної угоди, бо Володимиру Путіну це невигідно.

«Ми розглядаємо тільки Путіна з Зеленським, але є ще два інших учасники переговорів. Гра Путіна не тільки з Зеленський, а й з Заходом. Він хоче примирення з Заходом, а воно не буде просто так. Він хоче покроково скасувати санкції. Заради цього він може піти на певні поступки», — сказав Володимир Фесенко.

Нагадаємо, лідери «нормандської четвірки» — президент України Володимир Зеленський, президент РФ Володимир Путін, президент Франції Еммануель Макрон та канцлерка Німеччини Ангела Меркель — зустрінуться 9 грудня у Парижі.

Згідно з опитуванням, переговори Зеленського з Путіним для вирішення конфлікту на Донбасі підтримують 75% українців.

Президент РФ Путін зокрема вже вимагає від України продовжити дію закону про особливий статус Донбасу, який втрачає чинність 31 грудня 2019 року. Слідом за Путіним про це заявили у так званій «ДНР».

Нещодавно в інтерв'ю німецькому виданню Spiegel Володимир Зеленський не виключив, що під час зустрічі у «нормандському форматі» обговорить з президентом Росії Володимиром Путіним продовження транзиту російського газу через Україну до Європи після закінчення чинного контракту на транзит.

Нагадаємо, 1 жовтня 2019-го на переговорах у Мінську домовились розвести сили біля Петрівського та Золотого, того ж дня українська сторона погодилась формулу Штайнмаєра. Після розведення має бути узгоджена дата зустрічі лідерів «нормандської четвірки», заявили в Кремлі.

Нещодавно завершилося розведення військ у Золотому та поблизу Петрівського на Донбасі. Раніше сили розвели біля Станиці Луганської. Це три пілотні ділянки, де Москва вимагала розвести сили для проведення саміту лідерів «нормандської четвірки».

25 жовтня речник президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що поки немає напрацювань програми «нормандської зустрічі», що має відбутись 9 грудня в Парижі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ