Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Путін не бачить перспектив у переговорах з Україною щодо Сенцова

Путін не бачить перспектив у переговорах з Україною щодо Сенцова, - Українська правда.

Президент Росії Володимир Путін сказав, що в РФ думають про долю в'язнів, зокрема про українського режисера Олега Сенцова, однак робити крок назустріч Києву, не збираються.

Про це Путін заявив на засіданні Ради з розвитку громадянського суспільства і прав людини в РФ, пише сайт Кремля.

Зокрема, режисер Олександр Сокуров сказав Путіну, що в країні спостерігається велике напруження, пов'язане з проблемами зовнішньої політики і внутрішніми економічними питаннями.

"Скоро буде Новий рік ... Може є сенс оголосити амністію, президентську амністію, для того щоб зняти якусь напругу в країні?", - запропонував режисер.

"Чи можна повернутися до долі Олега Сенцова? Минув час. Можливо, треба випереджати вже цих політиків українських, від яких ніякого толку вже немає? І нам зробити крок", - запитав у Путіна Сокуров.

При цьому, Сокуров не уточнив, чи має він на увазі звільнення Сенцова, чи його обмін на росіян.

"Випереджати українських політиків не вдасться, тому що вони самі не знають сьогодні, що вони будуть робити завтра. Вони ось такі, в стані броунівського руху знаходяться. Але, тим не менш, думати про проблеми, які ви підняли в заключній фазі свого виступу, звичайно, потрібно. Ми думаємо про це", - відповів Путін.

Олег Сенцов, якого було незаконно затримано у травні 2014 року та засуджено до 20 років колонії суворого режиму у серпні 2015-го, утримується у російській колонії "Білий ведмідь" в Ямало-Ненецькому автономному окрузі РФ.

14 травня 2018 року політв'язень оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, яких утримує РФ.

З 6 жовтня 2018 року Сенцов заявив про припинення голодування через загрозу примусового годування.

У грудні українському політв'язню режисеру Олегу Сенцову в Страсбурзі вручили премію імені Сахарова, нагороду замість нього отримала його сестра Наталія Каплан.

Українська правда
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ