Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Путін підтвердив, що Азаров «не здав трубу»

Україна не пов'язує питання газотранспортного консорціуму з цінами на газ. Про це заявив прем'єр Микола Азаров за підсумками зустрічі зі своїм російським колегою Володимиром Путіним.

Він сказав, що напередодні його візиту в українській пресі з'явилася думка, що він їде до Росії "здавати трубу в обмін на низькі ціни на газ".

Прем'єр України закликав Путіна бути свідком, що він таких пропозицій не робив. На що Путін зазначив: "Але інші пропозиції робив".

На питання українських журналістів про те, що саме в обмін на зниження цін на газ пропонує Україна, Путін відповів: "Я вам вдячний за те, як ви сформулювали це питання".

"Якщо ставиться питання про зниження цін, то виникає питання: за що? Ви так і запитали: що наші колеги готові запропонувати у відповідь?", - сказав він.

Прем'єр РФ підкреслив, що з Азаровим "обговорював ці питання", і додав, що прем'єри домовилися, що у них не буде закритих тем.

Разом з тим Путін зазначив, що глави урядів зійшлися на тому, що неправильно вирішувати одне питання без вирішення всіх питань у комплексі, наприклад, у сфері енергетики.

Глави урядів України та Росії домовилися проводити консультації, в тому числі з питань енергетики, зазначив він, але про результати говорити поки рано.

Відповідаючи на це ж питання - про те, що Україна пропонує в обмін на зниження цін на газ, прем'єр України, у свою чергу, сказав: "Дуже легко в'їхати у щось для тебе не дуже вигідне, а ось виїхати з цього досить важко".

Він висловив згоду зі своїм російським колегою щодо необхідності вирішення питань у комплексі.

Крім того, Азаров запевнив главу уряду РФ в тому, що Україна не буде робити недружні дії по відношенню до російських компаній.

За його словами, в Україні не буде політичного курсу, який буде робити "недружні дії на адресу російських компаній", передає Українська правда.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ