Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Путін пообіцяв Януковичу другий термін в обмін на Україну в МС – ЗМІ

Кремль готовий сприяти переобранню Януковича на другий термін, проте висуває за це непомірну ціну. Про це пише ZN.UA з посиланням на джерела з Москви.

Володимир Путін за підсумками переговорів у Москвіне зміг переконати Віктора Януковича відмовитися від угоди про асоціацію з ЄС - каменем спотикання стала жорстка позиція російського лідера щодо Митного союзу.

"Все, що Янукович хотів для країни і для себе особисто, в тому числі і захід "Сім'ї" до деяких суперприбуткових, але недоступних їй сьогодні схем; непідтримку Москвою альтернативного кандидата на президентських виборах і активну підтримку в отриманні міжнародної легітимації після перемоги (за будь-яку ціну) у 2015 році, Путін йому пообіцяв", - зазначає видання.

За даними ZN.UA, все це Янукович розраховував отримати за відмову від підписання Угоди про асоціацію, за "паузу" у відносинах з ЄС.

Як зазначають джерела, на це Путін поставив жорстку умову: лише "повна зупинка", тільки Митний союз – причому  не у словах і обіцянках, а за повною процедурою входження і до виборів 2015 року.

У свою чергу київські високопосадовці свідчать: васальний договір з Москвою Янукович підписувати категорично не бажає, і Митний союз як варіант поки їм не розглядається.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ