Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Путін пояснив, чому погодився балотуватися в президенти

Прем'єр-міністр Росії Володимир Путін у програмній статті роз'яснив, чому дав згоду балотуватися в 2012 році на посаду президента Росії - потрібно завершити створення в РФ як стійкого і стабільного, здорового державного організму.

"Не хочу і не буду принижувати чиїх би то не було заслуг у становленні нової країни. Їх було чимало. Але фактом залишається те,що в 1999 році, коли я став головою уряду, а потім і президентом, наша держава перебувала в стані глибокої системної кризи", - йдеться в статті, що опублікована в газеті Известия, повідомляє Кореспондент.

"І саме та група однодумців, яку судилося сформувати і очолити автору цих рядків, спираючись на підтримку абсолютної більшості громадян, на національне єднання навколо спільних завдань, вивела Росію з тупика громадянської війни, переламала хребет тероризму, відновила територіальну цілісність країни і конституційний порядок, відродила економіку і забезпечила протягом 10 років один з найвищих у світі темпів економічного зростання та підвищення реальних доходів наших людей", - пише Путін.

За його словами, сьогодні зрозуміло, що зроблено вдало,що спрацювало ефективно, і навпаки - що потрібно скорегувати, від яких речей зовсім відмовитися.

"Наше завдання на майбутні роки бачу в тому, щоб прибрати з дороги національного розвитку все те, що заважає нам йти вперед.Завершити створення в Росії такої політичної системи, такої структури соціальних гарантій і захисту громадян, такої моделі економіки, які разом складуть єдиний, живий, постійно розвиваючий і одночасно стійкий і стабільний,здоровий державний організм. Здатний безумовно гарантувати суверенітет Росії і процвітання громадян нашої великої держави на десятиліття вперед. Відстояти справедливість і гідність кожної людини. Правду і довіру у відносинах держави і суспільства", - пише Путін.

"У нас не вирішено ще багато завдань. Виникають і нові складні проблеми, але ми в стані обернути їх собі на благо, на користь Росії", - вважає він.

На думку прем'єра, в Росії виросло нове покоління творчих і відповідальних людей, які бачать майбутнє.

"Вони вже приходять і, звичайно, й далі будуть приходити до керівництва підприємствами і цілими галузями, урядовими установами і всією країною. Тільки від нас залежить, як ми відповімо на сьогоднішні виклики і як використаємо свій шанс, щоб зміцнити себе і своє становище у швидко мінливому світі. У найближчі тижні має намір представити на громадське обговорення більш конкретні міркування на цей рахунок", - пообіцяв Путін.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ