Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Путін упевнений, що якщо буде друга "холодна війна", РФ вона торкнеться мало

Президент Росії Володимир Путін висловив надію, що другої "холодної війни" не буде, зазначивши, що РФ вона в будь-якому випадку торкнеться в меншому ступені завдяки передовим озброєнням.

Про це повідомила Українська правда з посиланням на інтерв'ю Путіна телеканалам RT Arabic, Al Arabiya і Sky News Arabia, пише російське агентство ТАСС

Відповідаючи на питання, чи не може можлива нова гонка озброєнь спровокувати початок другої "холодної війни", Путін сказав: "Не хотілося б".

"У всякому разі, Росії це торкнеться в меншому ступені, тому що, як я вже сказав, перспективні види озброєнь, абсолютно ексклюзивні, яких поки немає ні в кого у світі, у нас є. Ми вже свій шлях до певної міри в цьому сенсі пройшли, тепер ми думаємо над перспективами, працюємо спокійно", - додав він.

Путін звернув увагу на різницю у витратах на оборону в ряді країн, зазначивши, що Росія займає сьоме місце в світі за цим показником. За його словами, на першому місці перебуває США, чиї витрати на ці цілі перевищують $ 700 млрд, потім ідуть Китай, Саудівська Аравія, Великобританія, Франція, Японія, і тільки за ними Росія з оборонними витратами близько $ 48 млрд.

Президент РФ також повідомив, що російські фахівці продовжують вести розробки передових озброєнь і після того, як створили нову гіперзвукову зброю, яка не має аналогів в світі.

Він нагадав про раніше представлені сучасні системи озброєнь.

"Це ракетні комплекси, які летять по настильній траєкторії з гіперзвукової швидкістю. Гіперзвукової зброї поки ні в кого немає. У провідних арміях світу вона, безумовно, рано чи пізно з'явиться. Але і у нас до цього часу вже дещо з'явиться. Я вже знаю, що. [Знаю], над чим наші вчені, інструктори та інженери працюють", - розповів Путін.

Нагадаємо, "Холодною війною" називають конфронтацію між Радянським Союзом та США і країнами Західної Європи, що тривала з середини 1940-х до початку 1990-х років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ