Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Путін вважає Меркель головною перешкодою для зняття санкцій - ЗМІ

Президент Росії Володимир Путін переконаний у залежності зняття санкцій з Росії від позиції канцлерки Німеччини Анґели Меркель.

Так, видання Deutsche Welle пише, що на думку німецького політолога, експерт Німецького товариства зовнішньої політики Штефана Майстера, в адміністрації Путіна вважають, що саме Меркель стала головною перешкодою у знятті санкцій.

"На думку Путіна, головна проблема - Меркель. (…) Якщо Меркель втратить владу через кризу з біженцями, в ЄС начебто не залишиться перешкод для зняття санкцій (з Росії)", - цитує видання експертf.

Політолог підкреслив, що нинішні внутрішньополітичні процеси в Німеччині в певній мірі вигідні для Кремля.

"Віце-канцлер Німеччини та очільник соціал-демократів Зіґмар Ґабріель вже зробив Путіну низку відповідних "пропозицій" під час свого приватного візиту до Москви у жовтні 2015 року, зазначає Майстер.

Видання відзначає, найближчим часом до Москви приїде головний критик політики Меркель щодо біженців - прем'єр-міністр Баварії і глава Християнсько-соціального союзу (ХСС) Горст Зеегофер.

На думку представник фракції ХДС/ХСС Родеріха Кізеветтера, який відповідає за зовнішню політику, ЗМІ в Росії, нагнітаючи серед росіян страх перед напливом біженців у Німеччині та Європі, також хочуть переконати населення, що Путін усе тримає під контролем - усупереч економічній кризі.

"Чим сильнішою є криза в Росії, тим більше російська влада намагається відволікти людей від внутрішніх проблем", - додає Кізеветтер. 

Раніше повідомлялося, що голова комітету Бундестагу вважає, що санкції проти РФ лишатимуться до перемир’я на Донбасі.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ