Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Путін виніс на Радбез РФ питання автокефалії української церкви

Президент Росії Володимир Путін увечері 12 жовтня провела оперативну нараду з постійними членами Ради безпеки РФ, на якій обговорювалося питання автокефалії української церкви. Про це повідомила прес-служба Кремля.

Учасники наради обмінялися думками про становище Російської православної церкви в Україні після винесеного синодом Константинопольського патріархату рішення приступити до надання автокефалії церкві України, скасування грамоти 1686 року про перехід Київської метрополії під юрисдикцію Московського патріархату і заяви про відновлення ставропігії Вселенського патріархату в Києві", - йдеться в повідомленні.

Крім Путіна в нараді взяли участь прем'єр-міністр Дмитро Медведєв, керівники верхньої і нижньої палати парламенту Росії, керівник адміністрації Путіна, секретар Радбезу, міністри внутрішніх справ, закордонних справ, оборони, директор ФСБ, директор Служби зовнішньої розвідки і спецпредставник Путіна Сергій Іванов.

Нагадаємо, 11 жовтня синод Вселенського патріархату зняв анафему з предстоятелів УПЦ КП Філарета і УАПЦ Макарія, а також прийняв рішення припинити дію указу 1686 року про дозвіл на висвячення київського митрополита Московським патріархом, яке в Росії вважають передачею канонічної території України.

Рішення Синоду відкривають дорогу для надання Томосу про автокефалію після об'єднавчого собору УПЦ КП, УАПЦ та УПЦ МП (тієї її частини, яка захоче).

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ