Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Путін заявив, що РФ ніколи не визнає себе стороною конфлікту на сході України

Президент Росії Володимир Путін заявив, що його країна ніколи не визнає себе стороною конфлікту на сході України.

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу "Росія 1", передає Укрінформ.

"У Мінських угодах не сказано, що Росія є стороною конфлікту, ми ніколи з цим не погоджувалися і не погодимося, ми нею не є... Нас усі намагаються спонукати до виконання Мінських угод, часто звинувачують у тому, що ми їх не виконуємо. Але коли ми задаємо питання нашим партнерам, у тому числі в нормандському форматі, а що конкретно не виконує Росія за Мінськими угодами і що, на вашу думку, Росія за Мінськими угодами мала б зробити, відповіді немає", - заявив російський президент.

В той самий час, на його думку, Україна торпедує Мінські домовленості та їх порушує.

"Вони застосовують «Байрактари», тобто безпілотні літальні апарати. Це авіація, безпілотна, але це авіація, яку застосовують у зоні конфлікту, що суворо заборонено Мінськими угодами та наступними домовленостями. Але ніхто на це навіть не реагує, а США взагалі підтримали практично. Європа щось невиразне сказала щодо цього, а США взагалі підтримали. А офіційні особи в Україні прямо кажуть: застосовували і застосовуватимемо далі. Паралельно з цим організували позапланові навчання у Чорному морі", - поскаржився Путін.

Нагадаємо: конфлікт на сході України триває з 2014 року. Росія постійно та стабільно постачає на окуповані нею та її проксі зброю та боєприпаси, а також спеціалістів, які обслуговують у тому числі й новітні зразки техніки, які є російськими розробками та ніде у світі, окрім РФ, не виробляються й не застосовуються. Це стосується як засобів радіоелектронної протидії, так і нових зразків бойової техніки, якими місцеві бойовики повністю забезпечені.

Іноземні держави неодноразово визнавали РФ стороною конфлікту, закликали припинити постачання бойовиків та вивести своїх військових з окупованих територій України, однак керівництво Кремля продовжує удавати, ніби об'єктивної реальності не існує та нав'язувати свою брехню як своїм громадянам, так і міжнародній спільноті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ