Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Путіна назвали "Людиною року" за сприяння корупції і бандитизму

Міжнародний журналістський проект з розслідування корупції OCCRP назвав президента РФ Володимира Путіна "Людиною року-2014" за створення умов для розвитку організованої злочинності.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на звіт організації.

Як зазначається в поясненні організації, лідер РФ був відзначений за перетворення країни в центр з відмивання грошей, поширення сфери впливу злочинних угруповань на Крим і Донбас, а також провал антикорупційної роботи і використання кримінальних угруповань як частини державної політики.

"Він (Путін) був справжнім новатором у роботі з оргзлочинністю. Він створив військово-індустріально-політико-кримінальний комплекс для відстоювання інтересів Росії і Путіна. Мені здається, Путін вважає, що ці інтереси збігаються", – прокоментував підсумки року редактор OCCRP Дрю Салліван .

Він зазначив, що зв'язки кримінальних угруповань з владою існують по всьому світу, проте Путіну вдалося особливо оформити це явище.

"Роками Путін створював буферні держави під управлінням бандитських угруповань – такі як Придністров'я, Осетія, Абхазія, а тепер Крим і Донбас", – пояснив Салліван.

Крім того, у звіті OCCRP відзначається закриття ЗМІ та громадянських об'єднань, які розслідують випадки корупції в Росії. Як вказує організація, поточний рік російська влада завершила "з іронією":визнавши опозиціонера Олексія Навального винним у корупції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ