Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

П’ять кримінальних справ по факту торгівлі людьми порушили правоохоронці Львівщини від початку цього року

П’ять кримінальних справ по факту торгівлі людьми порушили правоохоронці Львівщини від початку цього року, — повідомив «Гал-info» заступник начальника відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними із торгівлею людьми Ігор Жига. За цими справами є 12 потерпілих жінок, всі вони попали в рабство закордоном. Одна із цих справ стосується торгівлі неповнолітньою дівчиною. Власне, 17-ти річна мешканка області стала жертвою торгівлі ще шість років тому, однак тільки цього року вдалося довести цей злочин і порушити кримінальну справу. Як зазначив Ігор Жига, це перший факт торгівлі неповнолітніми, який зафіксували правоохоронці у Львівській області.
 Як розповіла ж координатор центру «Жіночі перспективи» Олена Кальбус, цю 17-річну дівчину вивезли за кордон нібито на перспективну високооплачувану роботу, та в результаті вона потрапила у сексуальне рабство.
 «Дівчинка жила у багатодітній сім’ї, її мати померла, а батько дітям приділяв мало уваги. Він знав, що його донька збирається їхати за кордон, але не поцікавився куди і для чого, адже неповнолітні можуть перетнути кордон лише за згоди батьків. У нього ж ніхто ніякої згоди не питав. Зловмисники самі виготовили всі документи, — говорить Олена Кальбус. — Зрозуміло. що за кордоном дівчина одразу ж потрапила в сексуальне рабство, над нею дико знущалися. Якщо дорослі люди, які перебувають закордоном навіть нелегально, можуть хоч якось себе захистити, то з неповнолітніми навіть ніхто не хоче говорити. Цю дівчинку кілька разів пробували перепродати на захід — в Німеччину, Нідерланди, однак через те, що в неї не було взагалі ніяких документів її ніхто не хотів купувати і «власники» на неї за це злилися ще більше. Говорили, що її легше вбити, аніж утримувати. Повернувшись в Україну, дівчина отримала дуже серйозну психологічну травму, а батько, коли дізнався про те, що вона робила на заробітках не зрозумів доньку і вона змушена була піти з дому. Ця дівчинка прийшла до нас. Вона була у дуже пригніченому стані, кілька років не могла прийти до тями. На щастя, зараз її життя вже потрохи стало налагоджуватися. Вона вийшла заміж, народила доньку, однак і дотепер ще не може пережити того жаху, який з нею стався».
 Якщо для Львівщини торгівля неповнолітніми, на щастя, є винятком, то загалом для України торгівля дітьми на знущання над ними досить поширене явище. Так, за шість місяців 2006 року, правоохоронні органи порушили 33 кримінальні справи за втягування неповнолітніх у проституцію, 20 кримінальних справ за втягування дітей у статеві стосунки, 30 — втягування у злочинну діяльність і ще 30-ть за розбещування неповнолітніх.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ