Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

П’ята партія Матчу за звання Чемпіонки світу з шахів серед жінок завершилась нічиєю

П’ята партія Матчу за звання Чемпіонки світу з шахів серед жінок у Львові завершилась нічиєю. Рахунок – 2:3 на користь Хоу Іфань, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як розповіли під час післяматчевої прес-конференції учасниці Чемпіонату українка Марія Музичук та китаянка Хоу Іфань, гра була цікавою, розпочиналась з англійського варіанту, але була переформатована. Нагадаємо, що перший хід у п`ятій партії виконали футболісти ФК «Карпати» та керівник компанії «Галицька здоба». Сьогодні білими шахами грала китаянка Хоу Іфань.

«Сьогодні був справді рідкісний варіант ігри, в мене сьогодні була перевага. Але поки що не можу сказати, в який момент потрібно було зіграти сильніше.

Взагалі ми не дуже думаємо про щось, окрім гри, але все ж, краще, щоб такий день був вихідним.

Я гадаю, це залежить від того, в який день буде проводитися цей матч. Так, як в нас в цей день може бути турнір, тренування, важливо, щоб воно не попало на наш графік. Але, в принципі, футбол - цікава гра, так що, якщо буде така можливість, то звичайно піду. Але, якщо футбол випаде на нашу гру, то потрібно буде віддати квиток комусь із моїх друзів.

Відомо, що на даний момент, чоловіки грають сильніше, але, звичайно, що є ряд певних причин. Наприклад, в них краща концентрація, вони не на стільки емоційні. Але жіночі шахи останнім часом прогресують і навіть на найсильніших турнірах жінки досить часто виграють у гросмейстерів чоловіків», - зазначила Марія Музичук.

«У чорних була певна перевага в просторі, проте не настільки зрозуміла. Це була звична партія. Як я вже казала, я не роблю суджень за однією партією.

Так, звичайно, це міжнародне свято. А, зазвичай, саме 7 березня ми святкуємо дівчачий день, тому вчора було більше привітань.

Якщо б ви спитали мене про будь-який інший вид спорту, я б, мабуть, відповіла, але саме про футбол дуже важко щось сказати. Хоча, все ж можу відзначити, що тепер у мені якийсь інтерес до футболу з’явився. Раніше я його зовсім не любила.

Звичайно, жінки можуть боротись із чоловіками, але все-таки різниця велика: це можна бачити по рейтингу. Також треба взяти до уваги, що у турнірах чоловіків-учасників просто значно більше, ніж жінок. Але у жіночих шахах є прогрес, тому, можливо, що на топ-рівні буде надалі з’являтися все більше жінок.

Так, звісно, це моя ціль – грати в топ-турнірах. Однак я вже грала з багатьма топ-гравцями. Я сподіваюсь, що мої результати надалі будуть покращуватись.

Загалом, ми їли їжу в ресторані, в нашому готелі, в інших закладах. Враження хороше», - зазначила Хоу Іфань.

Нагадаємо, завтра, у шостій шаховій партії, право робити перший хід білими фігурами отримав Мірча Луческу. Завтра білими шахами гратиме Марія Музичук.

Довідка

Титул чемпіонки світу з шахів Марія Музичук здобула на Чемпіонаті світу з шахів серед жінок у 2015 році. Хоу Іфань після перемоги на серії Гран-Прі 2013-2014, отримала право на участь в Матчі за звання чемпіонки світу.

Шахістки вже двічі зустрічались за шахівницею. Вперше у 2012 році на турнірі в Гібралтарі та вдруге під час Гран-Прі в Монако у 2015 році.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ