Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Люди готові йти на кримінал, аби не у Збройні сили України

Низька активність людей щодо мобілізації – це результат перегляду страшних картинок по телебаченню. Таку думку сьогодні, 13 серпня, в коментарі Гал-інфо висловив заступник голови Львівської ОДА, який курує питання проведення мобілізації на Львівщині Андрій Корнат.
 

За його словами, головна причина зриву мобілізаційних кампаній – це робота ЗМІ.

«Чи то виконуючи певну вказівку, чи то від нерозуміння значення ролі ЗМІ в суспільстві створюється ситуація, яка шкодить процесу мобілізації і накладає свій відбиток», - сказав він.

Андрій Корнат зауважив, що під час робочих поїздок по районах Львівщини він побачив деморалізацію  та демотивацю населення штучно створеними страхами.

«Складається ситуація, що люди готові йти на кримінал, але не у Збройні сили України. Аргументів проти у людей є багато, і вони все це побачили у ЗМІ», - сказав Корнат.

Другою причиною він назвав старе законодавство: «Законодавство радянського часу, і сама система мобілізації з прогалинами. Люди налаштовані патріотично, але їх потрібно інформаційно захищати. Населення піддається впливу інформаційно-психологічної війни. Поки наша держава не навчиться захищати своє населення від такого роду війни до того часу ми матимемо проблеми з мобілізацією».

Ще одним важливим кроком у вирішенні цього питання він вбачає реформування ЗСУ та створення контрактної армії.

«Ми йдемо цим шляхом. Людям пропонується робота у військових частинах відповідно до їхнього фаху. Так у Золочівській ремонтній бригаді нині є одна тисяча вакантних місць. Рядовий солдат має заробітну плату 2 тис грн, а офіцер – 4 тис грн. До того ж це повне державне утримання та вільний режим роботи».

Він також додав, що п’ята хвиля мобілізації була виконана на Львівщині на 65%. Щоста хвиля ще не закінчилася і нині її виконання в межах 50%.

«Питання демобілізації такі показники знімають. Можна демобілізувати усіх військових. Ми зараз серйозно поінформували населення і зараз піде процес покликання», - сказав Андрій Корнат.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ