Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

П'ятьох учасників Євромайдану госпіталізовано з Шевченківського райвідділу міліції

П'ятеро людей, які постраждали після розгону Євромайдану в Києві, госпіталізовано з Шевченківського районного відділення міліції, повідомила прес-секретар лідера фракції УДАР Оксана Зінов'єва.

"П'ятьом затриманим знадобилася медична допомога і вони госпіталізовані", - пояснила вона.

Наразі опозиціонери перебувають у Шевченківському райвідділі і вимагають, щоб затриманих відпустили.

У Шевченківському райвідділі перебувають 33 затримані активісти Євромайдану.

За словами одного із затриманих, який був випущений після складання протоколу, всього до лікарні з районного відділу було доставлено близько 5 осіб, зокрема з переломами ребер, ключиці. Наразі, за його словами, у відділенні перебуває молода людина з перебитим носом, якій зараз надають першу медичну допомогу.

Увечері 29 листопада учасники київської акції прийняли резолюцію, призначивши народний схід на полудень 1 грудня. Пікетники також зажадали відставки президента України Віктора Януковича і запропонували створити координаційну раду Євромайдану.

Сьогодні вночі, близько 4 ранку, беркутівці оточили площу, а потім силою витіснили учасників протесту. При цьому, як зазначають очевидці, силовики били всіх підряд.

Правоохоронці при розгоні Євромайдану активно використовували палиці і звукошумові гранати.

Пізніше колишній посол США в Україні Стівен Пайфер заявив, що застосування сили української влади щодо демонстрантів призведе до ізоляції президента України Віктора Януковича з боку США та ЄС.

Кореспондент

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ