Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Пинзеник: Треба не боятися підвищення цін на газ для населення

Якщо в Україні не буде скорочено видатки, не відбудеться реформа державного сектору та не буде переглянутий державний бюджет, в економіці країни продовжать поглиблюватися кризові явища. Про це в ефірі програми «Шустер Live» заявив народний депутат від «УДАРу» Віктор Пинзеник, повідомила прес-служба партії.

«Головна проблема України сьогодні – ріст державного боргу, причина якого у дефіциті бюджету. За останні 5 років державний борг України зріс у 6 разів. І вже сягнув 515 мільярдів гривень. Основна проблема у тому, що велика частина боргу – це так званий короткий борг. До того ж в Україні є неурядові борги – зовнішній борг держави сьогодні становить додатково 132 мільярди доларів, що становить 70% ВВП. Тепер ми стикнулися з проблемою неможливості обслуговування боргів», – наголосив Пинзеник.

Народний депутат зазначив, що Україна продовжує розплачуватися за позики минулих років – це 116 мільярдів гривень на сплату відсотків та погашення боргів. А потенційна «дірка» цьогорічного бюджету – це іще 100 мільярдів гривень.

«Побачивши втрату валютних резервів минулого року, зрозуміло, що ніхто не позичить нам таку суму. Українська економіка продовжує знаходитися в мінусі. Грецький уряд, наприклад, цього року вдається до непростих рішень– ухвалює бездефіцитний бюджет. Україна ж ніяк не хоче зійти з цієї дороги і нам не можна чекати, поки проблеми ще більш загостряться. Перший крок, який повинна зробити Україна – переглянути бюджет і припинити жити в борг», - зауважив депутат.

Віктор Пинзеник переконаний, що одна з головних причин кризи у вітчизняній економіці – побоювання населення вкладати кошти у власну економіку. «Доки причини страху не будуть усунуті, в економіці країни змін не буде. Навіть якщо Президент щороку їздитиме до Давосу заради однієї інвестиції, Україні це не допоможе. Потрібно, щоб українці не боялися інвестувати у власну економіку, не боялися втратити свої кошти», - зазначив «УДАРівець».

Основним заходом для виведення України з боргової ями має стати, на думку Віктора Пинзеника, скорочення видатків та виведення коштів з офшорних зон. «Перше, що треба зробити – це скасувати офшори, раціонально використовувати кошти, припинивши витрачати їх на ремонти в Межигір’ї та скасувати пільги депутатам. Треба не боятися підвищення цін на газ для населення, адже люди, які не можуть сплачувати за підвищеними тарифами, захищені субсидіями. Уряд про це не любить говорити, замовчуючи цю ситуацію, і натомість продовжує затягувати Україну у борги», - наголосив Віктор Пинзеник.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ