Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Питання Бандери не повинно виходити за межі України – Грищенко

Глава МЗС України Костянтин Грищенко переконаний в тому, що дискусії з приводу привласнення лідерові ОУН Степану Бандері звання Героя України не мають виходити за межі країни. Таку думку він висловив у п'ятницю, 19 березня, в ефірі телеканалу Інтер., – повідомив Кореспондент.

 

Відповідаючи на питання, як реагувати на резолюцію Європарламенту з приводу Бандери, він відповів: "Резолюцію була не з приводу Бандери, а набагато ширше. Це одна з тем, яка, природно, створила велику напругу в суспільстві. Це тема, яка не має стільки обговорюватися кимось поза Україною. Це тема для українських політиків і вони мають це вирішувати ".

 

Це рішення має базуватися на думці як мінімум більшості населення України

 

Відповідаючи на питання про те, чи немає в цій ситуації елементів втручання у внутрішні справи України, Грищенко сказав: "Дуже багато хто намагається втрутитися у наші внутрішні справи, все залежить від того, як ми на це реагуємо. Я думаю, в будь-якому разі ми маємо прислухатися до думки наших друзів, партнерів, наших сусідів, але будь-яке рішення ми ухвалюватимемо самі. Це рішення має базуватися на думці як мінімум більшості населення України ".

 

Напередодні джерело агентства Reuters повідомив, що Президент України Віктор Янукович на початку травня скасує указ свого попередника Віктора Ющенка про присвоєння звання Героя України лідерові Організації українських націоналістів Степану Бандері.

 

Раніше онук Бандери звернувся з пропозицією до Януковича. Степан Бандера-молодший погодився віддати нагороду, яку вручену його дідові, якщо Янукович відмовиться від Межигір'я

 

Кореспондент

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ