Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Питання дня у Львові - "Чи потрібна українським чиновникам українська держава?"

«Чи потрібна українським чиновникам українська держава?», саме це питання сьогодні стояло на порядку денному у Львові. Участь у круглому столі на цю тему взяли: секретар Львівської міськради Володимир Квурт, радник міського голови Львова Тарас Батенко, радник голови Львівської облдержадміністрації Ігор Держко, заступник голови Львівської облради Людмила Козак та головний редактор тижневика „Коментарі” Вадим Денисенко та інші.
Денисенко зазначив, що питання: «Чи потрібна українським чиновникам українська держава?», на сьогоднішній день є першочерговим і не лише на обласному рівні, а й на загальноукраїнському. „Ще 5 років тому головними проблемами Львова були питання водопостачання та доріг, - каже він. – Тепер питання корупції займає перше місце, а також питання адекватності, чи неадекватності чиновників, такі висновки зроблені на основі соціологічних опитувань у багатьох містах України”.
У відповідь на запитання дня, Держко зазначив, що в Україні чиновники розділилися на дві групи, одну представляє той чиновник, який хотів би докорінно змінити ситуацію - опертися на широкомасштабну програму державного будівництва і реалізовувати принципи не тільки демократичної держави, а демократично-правової держави, де є реальний розподіл влади і ведеться реальна боротьба з тіньовою економікою, корупцією, усіма зловживаннями.
„На жаль, чиновники другої групи, яка, на мою думку, досягає критичної маси – 50%, задоволені сьогоднішньою ситуацією”, - підкреслив Держко і порівняв їх із злоякісною пухлиною, яка паразитує на „тілі” української держави. „Друга група чиновників не зацікавлена в змінах, - каже Держко. - Вона буде робити все, щоб усі негативи збереглися: по-перше, подальша приватизація призводила до формування подальшого кланового олігархізму, а не середнього класу – основи громадянського суспільства, по-друге, розподіл влади „регіони – центр” призводив до того, що вона буде достеменно концентруватися в центрі і ставити „регіони на коліна” і економічно, і політично.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ