Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Питання про передачу Молдові Львівського виноробного заводу має вирішуватися у правовому полі — Іван Стефанишин

На думку заступника голови Львівської ОДА Івана Стефанишина, питання про передачу Молдові Львівського виноробного заводу має вирішуватися у правовому полі. Про це він заявив у коментарі „Гал-info”.
Іван Стефанишин також додав, що це питання порушується уже не вперше. „Два роки тому уже говорили про це. Але все має вирішуватися відповідно до законодавства. Важко сказати, як це має відбуватися, але якесь рішення треба приймати. Зараз завод не працює, він фактично банкрут”, — зазначив він.
Нагадаємо, що 24 січня прем'єр-міністр Молдови Василь Тарлєв заявив, що Молдова активізує дії по визнанню прав власності на винзаводи в Києві та Львові. Відповідне рішення було прийняте урядовою комісією під керівництвом прем'єр-міністра Молдови Василя Тарлєва. У комісії вважають, що необхідно повернути у власність Республіки Молдова  виноробні підприємства, які після розпаду СРСР  залишилися на території колишніх радянських республік. Він висловився за включення цих питань до порядку денного засідання молдовсько-української міжурядової комісії з торгово-економічного співробітництва, яка відбудеться в лютому. На засіданні планується підписання документів про визнання двох українських об’єктів на території Молдови і 15 молдовських об’єктів в Україні.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ